Mažić završio sa Kinom i sad obučava sudije na Kipru

Dolazim iz Srbije, gde je veliki pritisak, arbitri su u teškoj poziciji i potrebna je podrška… Penzionisani arbitar postaje stanovnik Kipra, kako bi se u potpunosti posvetio novom poslu.

Poznati srpski sudija, Milorad Mažić, preuzeo je svoju ulogu u kiparskom fudbalu. On će biti šef obuke tamošnjih sudija, a da bi se maksimalno posvetio novom poslu, odlučio je da se preseli na Kipar. Mažić ima ozbiljne preporuke za ovu ulogu, s obzirom da iza sebe ima finale Lige šampoina, učešće na Mundijalima, Kupu Konfederacija i Evropskom prvenstvu.

Biću stalni stanovnik Kipra, da bih imao stalni kontakt sa ovdašnjim fudbalom i sudija. Pokušaću da pružim podršku mladim i perspektivnim sudijama, kako bi mogli da se poboljšaju. Da budu spremni za suđenje u prvoj kategoriji“, rekao je Mažić.

Prema izjavama, sada već penzionisanog arbitra iz Vrbasa, deluje da je situacija na Kipru slična onoj u Srbiji. S tim što tamo uveliko sude i strane sudije.

Dolazim iz Srbije, gde je veliki pritisak na sudijama. Arbitri su u teškoj poziciji i potrebna im je podrška svih, a ne samo Saveza, da bi uspeli u svom radu. Već sam pogledao nekoliko mečeva i smatram da nije stvar u kvalitetu kiparskih sudija, već je u pitanju percepcija i tretman koji oni imaju. Mogu da kažem da sam video više grešaka stranih sudija, nego kiparskih. U potpunosti sam usresređen na svoj rad i velikim trudom ćemo pokušati da obzbedimo budućnost kiparske arbitraže“, dodao je Mažić.

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.