SAD – finansije: Na “Forbsovoj” listi milijardera, 18 novih imena!

Časopis “Forbs” je dodao 18 milijardera na listu 400 najbogatijih Amerikanaca, a među novim imenima je i Alis Švarc, jedan od osnivača laboratorije “Bio-Rad”, koja se bavi proizvodnjom testova za kovid 19.

U izvještaju se navodi, da je pandemija kovid 19 pomogla pojedinim milijarderima da zauzmu mjesto na listi, a sve novajlije imaju privatno bogatstvo od najmanje 2,1 milijardu dolara, što je uslov da budu uvršćeni.

Među onima, kojima je pandemija virusa korona pomogla da se domognu liste je i Erik Juan, osnivač programa za video-komunikaciju – “Zum”.

Na listi najbogatijih je i osnivač kompanije za proizvodnju električnih kamiona “Nikola”, Trevor Milton, generalni direktor dobavljača mesa “OSI grupa”, Šeldon Lavin i Džim Koh, jedan od osnivača kompanije “Boston beer company”.

Vlasnik “Amazona”, Džef Bezos, je i dalje na prvom mjestu, treću godinu zaredom, sa privatnom imovinom procijenjenom na 179 milijardi dolara, a iza njega su jedan od osnivača “Majkrosofta”, Bil Gejts i osnivač “Fejsbuka”, Mark Zakerberg.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.