Srbija: Novosađanke u vulkanizerskom i stolarskom biznisu!

Foto: SRNA

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, uručio je juče ugovore o subvenciji za samozapošljavanje 50 žena, preduzetnica, među kojima je bilo i onih, koje će otvoriti vulkanizerske servise i stolarske radnje za izradu i popravku namještaja.

“Na konkursu su bila zastupljena razna zanimanja, a bilo je i manje očekivanih, kao što su vulkanizerski poslovi i izrada i popravka nameštaja. Verujem da će njihove firme opstati u prvoj poslovnoj godini, koja je i najteža”, rekao je Vučević.

On je dodao, da nije bilo lako od 90 prijava izabrati 50 najboljih, na konkursu za zapošljavanje.

“Ovog puta se pokazalo da su potrebe duplo veće i to ćemo morati da korigujemo u narednom periodu. Gradu je veoma važno da žene u svom poslu budu što uspešnije, da imaju više novca i da zaposle što više ljudi”, rekao je Vučević.

U ime preduzetnica, za pomoć Grada je zahvalila Marija Rakić, jedna od žena koje su dobile novac za samozapošljavanje.

“Ova pomoć nam posebno znači, jer su vremena vema izazovna. Nadam se da ćemo unapređivanjem svog poslovanja doprineti dobrobiti cele zajednice“, konstatovala je Rakićeva.

Zajedno sa Vučevićem, subvencije za samozapošljavanje je uručivao i član Gradskog vijeća za privredu, Milorad Radojević.

Grad Novi Sad je i ove godine realizovao javni poziv za dodjelu subvencija za samozapošljavanje žena, radi podsticanja ženskog preduzetništva.

Za podsticaj ženskom preduzetništvu, putem dodjele subvencija za samozapošljavanje, u budžetu grada Novog Sada je opredijeljeno ukupno deset miliona dinara /oko 85.000 evra/.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.