Velika Britanija: Od ponedjeljka zabranjena okupljanja više od šest ljudi

Vlada Velike Britanije će od ponedjeljka, 14. septembra, uvesti zabranu okupljanja više od šest ljudi, izjavio je britanski premijer, Boris Džonson.

On je rekao da javnost mora da, što je više moguće, ograniči socijalne kontakte.

Novom mjerom se mijenja pravilo u vezi sa okupljanjem do 30 ljudi i članova maksimalno dva domaćinstva, a ograničene izuzetke će predstavljati domaćinstva sa porodicama sa više od šest članova, bogomolje, teretane i restorani.

Osim toga, novo pravilo neće važiti ni za škole, radna mjesta, organizovani sport, vjenčanja i sahrane.

Britanski premijer je istakao, da će biti pojačano testiranje na virus korona u Velikoj Britaniji, te da građani mogu pomoći testiranjem, nakon primijećenih osnovnih simptoma zaraze.

Džonson je naglasio da mu je žao i da bi volio da ne mora da preduzima nove mjere, ali da, kao predsjednik Vlade Velike Britanije, to mora da učini, javio je BBC.

On je napomenuo da se ne radi o vanrednim mjerama na nivou cijele države, te da će biti ograničeno radno vrijeme u pojedinim područjima.

Džonson je priznao, da su pravila u Velikoj Britaniji tokom pandemije “komplikovana” i da vlasti pokušavaju da ih pojednostave, kako bi građanima bila jasnija i kako bi službenici lakše mogli da sprovode zakon.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.