ABA liga i dalje bez rešenja, Partizan insistira na Lozani

FMP i Crvena zvezda protiv toga…

Danas je održan dugoočekivani sastanak ABA lige i utisak je da nije mnogo toga rešeno, te da će se glavne stvari tek rešavati. Problem je oko Partizanovih tvrdnji, oko povezanosti Crvene zvezde i FMP-a. Crno-beli žele da se to pitanje reši na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, a Crvena zvezda i FMP su protiv.

Oni su želeli da se to pitanje reši u Zagrebu, Partizan je protiv toga.

KK Partizan je prihvatio predlog sportskog direktora ABA lige, Vojinovića, da pristane na prenos udela vlasništva na FMP, da se istovremeno ide na restrukturisanje lige u DOO, ali uz jedini uslov, da se kao nadležan Sud za sporove u novi društveni ugovor, doda CAS u Lozani“, istakao je na Tviteru predsednik Partizana, Ostoja Mijailović.

Kako će dalje izgledati ABA liga, možemo samo da nagađamo, a nije isključeno da se ABA liga, po već znanom receptu, ugasi i odmah osnuje novu firmu, koja će voditi takmičenje.

Takođe, već smo pisali da će MZT zauzeti mesto Primorske, koja je odustala od takmičenja, ali sada je prava enigma i kako će izgledati sledeća sezona, te da li će to zapravo biti ova ABA liga, koja se igrala u prethodnih pet godina ili će ona promeniti strukturu.

Umesto MZT-a, u ABA2 ligu će Borac iz Banjaluke.

ABA liga je uzdrmana, a pravih rešenja – nema. Barem za sada. Pitanje je kako će se sve ovo završiti…

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.