Crna Gora: Od 1. oktobra radiće i vrtići

Vrtići će u Crnoj Gori početi da rade 1. oktobra, kada počinje i nastava u školama, najavila je generalna direktorka Direktorata za obrazovanje u Vladi Crne Gore, Arijana Nikolić Vučinić.

Ministarstvo prosvjete je pripremilo za škole detaljnu informaciju o organizaciji nastave, koja osnovu ima u preporukama Instituta za javno zdravlje o složenoj epidemiološkoj situaciji i potrebi da se zaštite djeca, ali i da im se obezbijedi znanje.

Vučinićeva je za Televiziji Crne Gore rekla, da će djeca od prvog do šestog razreda osnovne, kao i prvog razreda srednje škole, ići redovno u školu, dok će ostali razredi pratiti nastavu onlajn.

Prema njenim riječima, već u avgustu je Ministarstvo prosvjete organizovalo rad na materijalu i od 1. oktobra počeće emitovanje.

“Djeca neće učiti samo na osnovu tog materijala, koji će se emitovati na TV, već će nastavnici, kao i prethodnog puta, biti u komunikaciji sa djecom, pa će osim plasiranja nastavnog sadržaja djeci, nastavnici morati da prate njihov rad kroz domaće zadatke”, pojasnila je Vučinićeva.

Ona je rekla, da je velika odgovornost i na roditeljima, da nauče djecu da nose maske i drže distancu.

“Vrtići su dobili isto preporuke i ista pravila važe, s tim što vrtići imaju mogućnost da djeca što više borave u dvorištu. Velika je odgovornost na roditeljima”, navela je Vučinićeva.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.