BiH: Strancima od danas, za ulazak, potreban negativan PCR test

Strani državaljni od danas mogu da uđu u BiH, ako imaju negativan PCR test na virus korona, ne stariji od 48 časova, saopšteno je iz Granične policije.

Granična policija BiH od danas u 6.00 časova primenjuje ovu odluku Savjeta ministara.

Ulazak u BiH, bez negativnog PCR testa na virus korona, omogućen je za državljane Crne Gore i Hrvatske, kada u BiH ulaze direktno iz države čiji su državljani, kao i njihovim supružnicima i maloljetnoj djeci, koji su državljani drugih zemalja, te posadi i kabinskom osoblju aviona, čije je krajnje odredište BiH.

Na ovaj način je omogućen ulazak i vozačima i suvozačima teretnih vozila, prilikom obavljanja međunarodnog transporta robe u drumskom prometu, uz uslov da njihov boravak u BiH ne traje duže od 12 časova.

Bez negativnog testa mogu ući i posade teretnih vozova i brodova u međunarodnom prometu, diplomatsko-konzularno osoblje akreditovano u BiH, koje prilikom ulaska u BiH, osim diplomatske iskaznice Ministarstva inostranih poslova, mora posjedovati i predočiti važeći pasoš.

Isti režim ulaska važi i za službe i timove civilne zaštite, kada je njihov ulazak u BiH hitan i neodloživ, pripadnike vojnih snaga članica Sjeveroatlantskog ugovora i ostalih država koje učestvuju u Partnerstvu za mir, te pripadnicima komande NATO-a i EUFOR-a u BiH.

Ulazak je omogućen i za čelnike država i Vlada i članove njihovih delegacija, čiji je dolazak i odlazak iz BiH najavljen Graničnoj policiji diplomatskim putem ili putem protokola nadležnog tijela BiH, te za strance koji putuju preko područja BiH, radi povratka u zemlju uobičajenog boravka, bez zadržavanja na području BiH.

Svi navedeni strani državljani su obavezni da se pridržavaju i poštuju uputstva i naredbe nadležnih tijela BiH, epidemioloških i zdravstvenih službi.

Savjet ministara je prekjuče donio odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos