Korona – istraživanje: Meteor je donio virus iznad Kine?!

Grupe naučnika, predvođenih Edvardom Stilom i Nalinom Čandrom Vikramasingom, vjeruju da je virus korona donio meteor, koji je eksplodirao iznad kineskog grada Sungjuen, 11. oktobra prošle godine.

Portal “Discover magazin” prenosi dijelove naučnih istraživanja i teoriju, prema kojoj je meteor, koji je primijećen na 2.000 kilometara od Vuhana, gdje je registrovan prvi slučaj virusa korona, oslobodio “virusne čestice”.

Profesor Vikramasing je poznat po svom radu na teoriji panspermije, prema kojoj život u obliku mikroba ima kosmičko porijeklo.

Grupa naučnika, koja zagovara teoriju o kosmičkom porijeklu kovida 19, već je objavila 10 radova o virusu korona.

Vikramasing je doktor matematike, porijeklom iz Šri Lanke i penzionisani profesor više univerziteta, među kojima su Kembridž i Kardif, gdje se bavio astronomijom, matematikom i matematičkom fizikom.

“Mislim da je virus došao u oblaku kometne prašine, koja se taložila u stratosferi iznad Vuhana, u kom su se dogodili prvi slučajevi zaraze. Zatim se kroz stratosferske vjetrove raspršio u Iran, Italiju i drugdje, u pojasu sjeverne geografske širine. Nakon što se virus spusti na Zemlju, dalje se širi ljudskim kontaktom. Sadašnja ograničenja smanjuju širenje. Ali, padavine nikako ne mogu biti spriječene takvim mjerama”, upozorava Vikramasing, a prenosi “Sputnjik”.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.