Korona: Kanada dobija vakcinu početkom 2021. godine

Kanada intenzivno pregovara sa proizvođačima lijekova, o isporuci potencijalne vakcine protiv kovida 19, a isporuka će početi početkom 2021. godine, saopštila je kanadska ministarka za javne službe i nabavku, Anita Anand.

Vlada Kanade je saopštila da su postignuta četiri sporazuma u vezi sa kupovinom vakcine, a dodatni pregovori i dalje traju. Osim toga, Vlada finansira i lokalne projekte, koji su manje napredni i gradi proizvodne kapacitete nove vakcine, u fabrici u Montrealu.

Anandova je naglasila, da tačan datum isporuke zavisi od rezultata kliničkih ispitivanja, te da je moguće da Vlada pregovara o ranijoj isporuci, ukoliko se ranije dobije dozvola za upotrebu vakcine.

“Nemojte se zavarati, dobavljači rezervišu proizvodni kapacitet za snabdijevanje doza Kanadi, na osnovu agresivno dogovorenih rasporeda isporuke”, istakla je Anandova tokom telefonskog intervjua.

Kanada je potpisala sporazume sa kompanijama “Moderna”, “Pficer”, “Novavaks” i “Džonson i Džonson”.

Anandova nije precizirala koja će firma prva isporučiti vakcine, ali se zna da su “Pficer” i “Moderna” među najnaprednijim kandidatima za njenu proizvodnju.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.