Veliki spomenik Toniju Kukoču u rodnom kraju

Toni Kukoč će dobiti u Splitu, kraj zgrade u kojoj je rođen, spomenik širok 207 centimetara, što je jednako visini ovog čuvenog hrvatskog i eks-jugoslovenskog košarkaša.

U Gripama, dijelu Splita u kom se nalazi čuvena dvorana nekadašnjeg Košarkaškog kluba Jugoslastika, višestrukog prvaka Jugoslavije i Evrope i u kom je stanovao Kukoč, danas će biti održana velika svečanost.

Split će se tako pokloniti ovom košarkaškom geniju.

Kod zgrade, u kojoj je Toni Kukoč rođen, biće postavljena kamena klupa teška tri tone, u čast jednog od najvećih evropskih košarkaša svih vremena.

“Na ideju smo došli prošle godine. Ekipa navijača `žutih` /nekadašnje `Jugosplastike`/, koja ima i svoju `WhatsApp` grupu `Jugoplastika`, odlučila se na ovaj potez, nakon učestalih rasprava o tome ko je najbolji košarkaš Evrope svih vremena.

Ako jedan Majkl Džordan kaže da je Kukoč bez konkurencije, onda dalje nema priče”, rekao je za “Dalmatinski portal” košarkaški entuzijasta, Sergije Vujnović, jedan od pokretača akcije.

Kukoč je sa reprezentacijom Jugoslavije osvajao svjetska i evrpsko prvenstvo, a u NBA je sa Čikago Bulsima, nekoliko puta bio prvi u najjačoj ligi svijeta.

Od svih poznatih košarkaša starije generacije sa prostora bivše Jugoslavije, Kukoč jedini nije primljen u Kuću slavnih, a niko ne zna prave razloge.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.