Zvezdan Terzić: Bićemo opet šampioni!

Afirmisaćemo šestoricu bisera… I igraćemo grupnu fazu nekog evropskog takmičenja!

Sve prema planu, mada je pandemija korona virusa poremetila određene planove. Ali, delegati Skupštine Crvene zvezde – njih 43 prisutnih na sednici, od ukupno 68 delegata – mogli su od čelnika kluba da čuju samo ohrabrujuće poruke.

Generalni direktor, Zvezdan Terzić, ističe da je od njegovog dolaska u klub, 2015. godine, klub sa 209. mesta na Uefinoj rang listi, stigao do 55. pozicije i uverava:

Sada smo u prvenstvu prvi na tabeli sa šest bodova više od najvećeg rivala i uveren sam da ćemo osvojiti četvrtu šampionsku titulu zaredom. To do sada naš klub nijednom u istoriji nije uspeo… Igramo u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i nadam se da ćemo se i ove godine, po četvrti put zaredom plasirati u grupnu fazu UEFA takmičenja”.

Kad priča o sportskom delu poslovanja, kaže i da Zvezda mora da bude najbolja kad je najteže, iako joj posao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona neće nimalo olakšati to što će protiv Omonije igrati samo na Kipru. Ističe i da je vrednost tima na istorijskom maksimumu, mada će okolnosti, u vezi sa korona virusom,  možda sprečiti klub da “izvršene investicije materijalizuje prema punom planu i po pitanju prodaje igrača”.

Dodaje Terzić i da če ova sezona biti sezona pune afirmacije šestorice Zvezdinih bisera.

To su Nikolić, Gavrić, Petrović, Eraković, Krstović i Radulović i nadam se da će kod Dejana Stankovića imati minutažu koju zaslužuju”.

Terzić podvlači da Zvezda i petu godinu uzastopce završava u plusu, mada priznaje da će se posledice pandemije osetiti u narednom bilansu stanja.

Konkretno, mi smo propustili februarski prelazni rok u Kini i Saudijskoj Arabiji, gde smo svake godine ostvarivali značajne prihode. Letnji prelazni rok se tek zahuhtava i nadam se da ćemo do početka oktobra ostvariti značajne prihode”.

Ipak, Zvezda više nema problema sa dobijanjem Uefinih licenci, ne duguje plate, mada je visok dug i dalje prisutan. Terzić nudi objašnjenje.

Ako hoćemo dobar sportski rezultat, da zadovoljimo zahteve ogromnog broja Zvezdinih navijača i ukupne zvezdaške javnosti, potrebno nam je između 25.000.000 i 30.000.000 evra. Od sigurnih prihoda, imamo samo 5.200.000 eva i to je dobro poznato. Imamo 4.000.000 evra od sponzorskog ugovora sa Gaspromom i 1.200.000 evra u vidu sponzorskog ugovora sa Telekomom. Razliku moramo sami da obezbedimo iz veoma nesigurnih izvora prihoda, kao što su transferi igrača i UEFA takmičenja. Već šest godina smo uspešni u tome i dokazali smo da ova uprava ima kapacitet da tako nastavi i u narednom periodu. Skoro 90% naših prihoda ostvarujemo iz inostranstva, nismo na teretu države, nismo na teretu poreskih obveznika. Funkcionšemo isključivo preko računa, bez sive zone i sa zadovoljstvom plaćamo porez u budžet Republike Srbije”.

Nadaju se u Ljutice Bogdana da će osnivanjem nove, Uefine “Konferens lige”, jaz između bogatih i siromašnih postati malo manji.

U budućnosti očekujemo da finansijska razlika nastavi sa progresijom, nažalost, na štetu klubova poput našeg. Iz tog razloga, moramo aktivno da radimo na planiranju budućnosti i dalje konkurentnosti kluba na evropskom tržištu. Stadion i lokacija su potencijal budućeg razvoja i trajnog izvora finansiranja kluba. Nova UEFA Konferens liga je velika šansa za klubove sa srednjim budžetima, na bazi koje možemo smanjiti postojeće finansijske nefer uslove u odnosu na konkurenciju”.

Terzić je najavio i da će do kraja 2020. godine biti usvojen petogodišnji strateški plan Zvezde, podsetio da je u stadion i okolne objekte do sada uloženo više od 7.000.000 evra – bez zaduživanja – pohvalio rad omladinske škole koja, kako tvrdi, klub godišnje košta oko 3.000.000 evra.

Planiramo da u narednom periodu uložimo još više, jer smo sigurni da je to investiranje koje će se višestruko vratiti”.

Istovremeno, pohvale i za Grafičar, Zvezdinu filijalu.

Naš razvojni tim je osvojio titulu šampiona Prve lige Srbije i još jednom potvrdio da radimo kvalitetno. Iako je na terenu FK Grafičar dokazao da je najbolji tim u prvenstvu, naša filijala je odustala od takmičenja u Superligi, da bi dokazali etičke vrednosti koje neguje Crvena zvezda i to da šampionske titule osvajamo časno i u duhu fer-pleja. Zbog toga im se ovom prilikom posebno zahvaljujem”, završio je Terzić.

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.