Nijemac podmetnuo četiri požara u Hrvatskoj!

Trogirska policija je podnijela krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu protiv državljanina Njemačke /36/, zbog sumnje da je izazvao četiri požara na Čiovu, saopšteno je iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Njemački državljanin je osumnjičen, da je prekjuče na području Čiova, u Okrugu Gornjem, izazvao četiri požara na otvorenom prostoru u blizini kuća, prenose hrvatski mediji.

“Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, protiv njega je nadležnom državnom tužilaštvu podneta krivična prijava, zbog sumnje da je počinio krivično djelo dovođenja u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom, te je predat u pritvor”, naveli su iz policije.

Prvi veliki požar u Okrugu Gornjem, na Čiovu, buknuo je prekjuče nešto prije 16.00 časova, a nešto kasnije su buknula još tri požara. Izgorjela je borova šuma, a u jednom momentu su bili ugroženi i stambeni objekti.

Vatru je gasilo 120 vatrogasaca sa 32 vozila, a pomoć iz vazduha su im bila dva kanadera i er-traktor. Požari su stavljeni pod kontrolu preksinoć, a tek su juče proglašeni ugašenim.

Osumnjičeni Nijemac je priveden preksinoć.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.