Beograd: Sajam knjiga krajem oktobra, ako korona dozvoli

Sajam knjiga u Beogradu će biti održan u izvornom terminu, krajem oktobra, ukoliko to dozvole epidemiološke prilike ili će eventualno biti odložen za kraj godine, izjavio je sekretar za kulturu grada Beograda, Ivan Karl.

“Sajam knjiga će biti odložen eventualno za kraj godine, ukoliko Republički krizni štab proceni da postoji rizik po zdravlje ljudi”, rekao je Karl, nakon sastanka u Beogradu sa članovima Odbora Sajma knjiga i predstavnicima Beogradskog sajma, te predstavnicima izdavača.

Prema njegovim riječima, ako stigne dozvola struke, onda će sve strane u procesu da se sastanu ponovo i zajedničkim snagama pronađu optimalne modele, po kojima bi sajam knjiga bio održan.

“Tu je pre svega reč o obimu organizacije, finansijskoj konstrukciji i trajanju, jer to svakako neće biti pun kapacitet manifestacije, kada je reč o poseti i tradicionalnim glavnim dešavanjima, poput zemlje gosta i pratećim programima”, rekao je Karl.

Karl je rekao, da je na sastanku menadžment Sajma prezentovao projekciju posjete na dnevnom nivou, podijeljenu po satima i lokacijama unutar sajamskog zdanja.

On je dodao, da je dogovoreno da se taj dokument pošalje Republičkom kriznom štabu na izjašnjenje, jer je riječ o brojci, koja je veća od trenutno dozvoljenih 500 ljudi u zatvorenom prostoru.

“Iz Sajma su uverili da je moguće organizovano praćenje posete, odnosno regulisanje rasporeda ulazaka i izlazaka iz sajamskih hala, kao i da je u projekcijama vođeno računa o površinama prostora, dozvoljenim razmacima i svim ostalim merama zaštite”, rekao je Karl za Tanjug.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.