Crna Gora – kriza u parlamentarnoj većini: Prekinuti pregovori!

Pregovori nove parlamentarne većine, o formiranju vlasti u Crnoj Gori, prekinuti su i danas neće biti održani, piše “Pobjeda”, pozivajući se na izvore u vrhu Koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Prema tim navodima, pregovori neće biti održani, jer predsjednici koalicije traže izjašnjenje od predsjednika Građanskog pokreta URA, Dritana Abazovića, o dva ključna pitanja.

“Želimo da lično od Dritana Abazovića čujemo, da li će URA glasati za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovjesti i da li je tačno da ne želi Srbe i njihove političke predstavnike u budućoj Vladi i da, ako je to tačno, obrazloži zbog čega. Dok ne dobijemo odgovore na ova pitanja, nema nastavka pregovora”, rečeno je “Pobjedi” iz vrha koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Podgorička “Pobjeda” navodi, pozivajući se na drugi izvor “upućen u pregovore”, da je na sastanku u subotu bilo riječi o drugom sporazumu, koji bi predstavnici trojne koalicije trebalo da potpišu, prije formiranja nove Vlade.

“Predstavnicima URA-e, bez prisustva Dritana Abazovića, bilo je neprihvatljivo da potpišu zaključak, po kom bi se u drugom sporazumu našlo obavezujuće ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovjesti”, rekao je drugi izvor “Pobjede”.

Ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovjesti u drugom sporazumu, najavio je nosilac liste “Za budućnost Crne Gore”, Zdravko Krivokapić.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.