Italija – turizam: Par, koji se vjenča na Siciliji, dobija 3.000 evra

Sicilijanske vlasti su odlučile, da svakom paru koji odluči da se vjenča na Siciliji, poklone 3.000 evra, pišu italijanski mediji.

Lokalne vlasti su izdvojile 3,5 miliona evra za tu namjenu, a ponuda važi do 31. jula naredne godine.

Sicilija, sa svojim baroknim palatama i vilama, srednjevjekovnim crkvama i prekrasnom prirodom je privlačno mjesto za ceremonije.

Najpoznatije vjenčanje, obavljeno na ovom italijanskom ostrvu, jeste vjenčanje iz filma “Kum”, kada se sin mafijaškog kuma vjenčava lokalnom ljepoticom.

Ovo filmsko vjenčanje je lansiralo Siciliju, kao jedno od veoma cijenjenih mjesta za obavljanje svadbenih svečanosti i podstaklo je formiranje niza malih porodičnih firmi, koje su se bavile pripremom i organizovanjem svadbarskih svečanosti.

Do pandemije kovida 19, na Siciliji su se vjenčavali najčešće mladenci iz SAD i Japana, ali je karantin gotovo sasvim ukinuo djelatnost, koja je donosila godišnji prihod od 50 miliona evra, prenosi RTS.

Posljedice krize trpe, ne samo firme koje organizuju vjenčanja, već niz pratećih djelatnosti kao što je ketering, fotografske usluge, konobari, hoteli, štamparije, a na gubitku su i mjesta koja su iznajmljivana za svadbe, ne samo prekrasne sicilijanske barokne vile i palate, već i muzeji, manastiri…

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.