Zidan ne veruje u Jovića i to bi mogli da iskoriste Italijani…

Foto: Reuters

Trener Reala odlučio da šansu pruži debitantima, pre srpskog napadača…

Real Madrid je u San Sebastijanu izgubio dva boda. Tako se uvek u Madridu gleda posle kikseva Reala. Ko god da ja protivnik i ma kakva da je igra Reala.

Sinoć se opet otkrila boljka iz prošle sezone – neefikasnost. Real je ostao bez postignutog gola i podsetio na neke blede partije iz prošlog šampionata. I opet je bilo očigedno da Zidan veruje samo jednom napadaču, iako ih ima četvoricu na raspolaganju. Ako Benzema zataji, kao što je to bilo sinoć, Zidan neće pokušati uvođenjem drugog napadača.

Luka Jović i Borha Majoral su sinoć ostali ostali na klupi, dok Marijano Dijas nije ni bio u protokolu, zbog manje povrede. Od četvorice napadača, Zidan veruje samo u jednog. Kao i prošle sezone. Sinoć je u igru uveo debitante Aribasa i Marvina, iako se očekivalo da Jović ili Majoral dobiju makar neki minut. Zidan im ne veruje ni toliko…

“Ne razumem Zidana… Ima napadače na klupi, koji su mogli da budu od koristi”, rekao je na televiziji legendarni Santjago Kanjizares.

Madridska Marka piše, da je distribucija Jovićevih minuta, od dolaska iz Nemačke, jasan signal da ga Zidan baš i ne voli. Iako on tvrdi da nije tako.

“Imam mnogo igrača i danas sam izabrao ove koji su igrali. Nemam ništa protiv Jovića, niti bilo kog drugog igrača. Nisam želeo da menjam formaciju i zato sam uveo krila”, rekao je sinoć trener Reala.

I nije sporno što Zidan ima neograničeno poverenje u Benzemu, već što Real nema nikakvu opciju B u napadu. Brazilska krila, Rodrigo i Vinisijus, imaju ogroman potencijal, ali im je realizacija Ahilova peta. Ne postižu golove. U Madridu se nadaju da bi Marko Asensio i Eden Azar uskoro mogli da budu od koristi za rešenje ovog problema, kao što su to nekada bili Kristijano Ronaldo i Garet Bejl. Onda bi i Benzemi bilo lakše…

Golovi su veliki problem Reala, a Zidan ne vidi rešenje u JovićuMajoralu ili Dijasu. Štaviše, ne bi imao ništa protiv da Real do kraja prelaznog roka proda svu trojicu i da dovede jednog napadača kao zamenu. Čak madridski mediji šuškaju da je Zidan sinoć namerno uveo sa klupe debitante iz omladinskog tima, kako bi poslao neku verstu poruke rukovodstvu kluba, da nema dovoljno igrača u rotaciji i da su mu potrebna prava pojačanja.

Jovićev status je svakako loš i ima još dve nedelje da ga promeni. Sirene iz Italije su sve jače. Milan je odavno istakao kandidaturu za njegovo dovođenje. Ali, pod uslovom da bude dvogodišnja pozajmica. Rosonerima je potreban još jedan špic pored Ibrahimovića, a Jović bi pored švedskog veterana svakako imao veću minutažu, nego pored nedodirljivog Benzeme.

Danas se pominje da je i Roma zainteresovana. Takođe na pozajmicu s pravom otkupa. Danima traje neizvesnost oko odlaska Džeka i dolaska Milika. Poljak nikako da prelomi i potpiše, pa je Roma zapretila da će krenuti po Jovića, ako Milik uskoro ne odluči.

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.