Njemačka – korona: Merkelova želi zatvaranje kafića i restorana od 4. novembra

Foto: Reuters

Njemačka kancelarka, Angela Merkel, želi da se sastane sa premijerima 16 pokrajina u Njemačkoj, kako bi se saglasili u vezi sa zatvaranjem svih kafića i restorana od 4. novembra, u pokušaju da se zaustavi širenje zaraze virusom korona, ali da škole i vrtići nastave sa radom.

Pozivajući se na njemački list “Bild”, Rojters je objavio nacrt rezolucije, u kom se navodi da će stanovnici Njemačke, prema novim ograničenjima, moći da izlaze samo sa članovima svoje i još jedne porodice, te da će biti kažnjeni ukoliko prekrše to pravilo.

Eksponencijalni rast broja zaraženih, u skoro svim njemačkim pokrajinama, znači da mnogi lokalni organi nadležni za zdravstvo nisu uspjeli da prate sve slučajeve zaraze, te je neophodno smanjiti kontakt između ljudi, uz nadu da tokom Božićnih praznika neće biti potrebna veća ograničenja.

Ukoliko se lideri njemačkih pokrajina usaglase tokom telefonske konferencije kasnije danas, u Njemačkoj će se zatvoriti fitnes studija, diskoteke i bioskopi, kao i pozorišta, opere i koncertne dvorane.

Prodavnicama će biti dozvoljen rad, uz mjere higijene i ograničen broj kupaca, dok će restorani moći da vrše dostavu.

Njemački Institut “Robert Koh” je saopštio danas, da je u Njemačkoj u posljednja 24 časa, na testu za virus korona bilo pozitivno još 14.964 ljudi, a da je preminulo 27 zaraženih.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.