Njemačka Vlada donirala bolnicama u BiH 12 respiratora

Foto: SRNA

Vlada Njemačke je donirala bolnicama u BiH 12 respiratora, u vrijednosti od 350.000 evra, a ove uređaje su danas preuzeli njemačka ambasadorka u BiH, Margaret Iber, zajedno sa rukovodiocem Regionalne kancelarije Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Vladom Miovčićem i predstavnikom Kriznog štaba Federacije BiH, Goranom Čerkezom.

Iberova je rekla, da je situacija veoma zabrinjavajuća, s obzirom na to da se sve zemlje svijeta nalaze pred velikim izazovom, drugim talasom pandemije virusa korona.

“Svi smo se nadali da će se brojevi zaraženih smanjiti, međutim imamo veliki broj zaraženih ponovo”, ukazala je Iberova i dodala, da u posljednjih sedam dana, u BiH ima 207 novih slučajeva virusa korona na 100.000 stanovnika.

Ona je dodala da je i Njemačka pogođena trenutnom situacijom pandemije i da je uvela djelimično zatvaranje zemlje.

“Korona se ne zaustavlja ni pred jednom granicom i svi smo u istoj mjeri pogođeni i samo zajednički se možemo suprostaviti ovoj pošasti. Njemačka je u mogućnosti da BiH dodijeli pomoć i naš plan je da u narednim danima doniramo 12 respiratora za bolnice u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Novoj Bili i Zenici, a naša namjera je da obučimo medicinsko osoblje za rad na tim respiratorima”, rekla je njemačka ambasadorka.

САРАЈЕВО, 3. НОВЕМБРА /СРНА/ – Влада Њемачке донираће болницама у БиХ 12 респиратора, у вриједности од 350.000 евра, а ове уређаје данас су преузели њемачки амбасадор у БиХ Маргрет Убер заједно са руководиоцем Регионалне канцеларије Института за јавно здравство Владом Миовчићем и представником Кризног штаба Федерације БиХ Гораном Черкезом.

 

Iberova je navela, da je zbog akutnog stanja u Novoj Bili, bolnica već dobila respirator, a da će ostali biti dodijeljeni u narednom periodu.

Ona je dodala, da je ova oprema donirana u bliskoj saradnji sa njemačkom Civilnom zaštitom i institucijama oba entiteta u BiH, da vrijednost respiratora iznosi 350.000 evra, da je juče predata zaštitna oprema na korišćenje BiH i da je Ambasada Njemačke propratila projekte u vrijednosti od 190.000 evra, namijenjene medicinskoj upotrebi u oba entiteta.

“Našu privrednu saradnju smo prilagodili trenutnoj situaciji i zato smo iznos od pet miliona evra stavili na raspolaganje, kako bi mala i srednja preduzeća mogla dobiti visokosubvencionisane kredite, kako bi olakšali prevazilaženje ove krize”, navela je Iberova i istakla da je ova pomoć kap u moru, ali da se time pokazuju solidarnost i povezanost sa BiH.

Miovčić je rekao, da je i u Republici Srpskoj u posljednjih dvadesetak dana pogoršana epidemiološka situacija i povećan broj oboljelih.

САРАЈЕВО, 3. НОВЕМБРА /СРНА/ – Влада Њемачке донираће болницама у БиХ 12 респиратора, у вриједности од 350.000 евра, а ове уређаје данас су преузели њемачки амбасадор у БиХ Маргрет Убер заједно са руководиоцем Регионалне канцеларије Института за јавно здравство Владом Миовчићем и представником Кризног штаба Федерације БиХ Гораном Черкезом.

 

“Svaka pomoć je u ovom trenutku dobrodošla za Republiku Srpsku. Ovi respiratori će u narednom periodu biti dostavljeni Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci i sigurno će mnogo značiti u daljoj borbi protiv pandemije”, rekao je Miovčić.

Čerkez je istakao, da Njemačka kontinuirano pomaže zdravstvenom sistemu i privredi, te da BiH dijeli sudbinu sa Njemačkom i Evropom, kada je riječ o virusu korona i da ima veoma visok nivo zaraženih.

“Ovo je bitna donacija, posebno sad kad je povećan broj hospitalizacija”, rekao je Čerkez i dodao da će ovi aparati pomoći u preživljavanju pacijenata.

Iz njemačke Ambasade su naveli, da je odluku o donaciji respiratora proizvođača “Drager”, Vlada Njemačke donijela budući da je i dalje jako veliki broj inficiranih virusom korona u BiH.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos