I Hrvati će navijati za Srbe!

Foto: Reuters

Ko pobedi u sutra uveče, ide u grupu sa ”Vatrenima”!

Boriće se u četvrtak uveče na ”Rajku Mitiću” Srbija i Škotska za plasman na Evropsko prvenstvo, jedna od dve reprezentacije će prekinuti dugi post sa kontinentalne smotre: naš državni tim nije učestvovao od 2000. godine, a ”Tartan armija” od 1996. godine.

I odavno se zna: ko pobedi, ići će u grupu D, gde su još Engleska, Češka i Hrvatska.

Englezi imaju razlog da navijaju sutra veče za Škote, ipak su to dve najbliže nacije, iako su „pola“ istorije proveli ratujući. Česima, možda, zbog slovenske krvi, bude draže da prođe Srbija. A Hrvati?

Postoji razlog zbog kog će komšije, možda, navijati za ”Orlove”. Zvuči malo porazno, ali – lakši su im rival. U četiri dosadašnja međusobna duela, protiv SR Jugoslavije i Srbije, ”Vatreni” nikad nisu izgubili meč! Čak i onaj legendarni u Zagrebu, direktno za prolaz na Evropsko prvenstvo, završen je nerešeno (2:2), ali je taj remi bio „pobeda“ Plavih.

S druge strane, Hrvatska nikada nije pobedila Škotsku! A igrale su između sebe pet puta. To je podatak koji bi, takođe, trebalo da govori koliko je ”Tartan armija” neprijatan protivnik reprezentacijama sa prostora bivše Jugoslavije, iako večito na papiru imaju status autsajdera.

Prva dva duela Hrvatska i Škotska su imale u kvalifikacijama za Mundijal 2002. godine, pa iako su ”Vatreni” prošli dalje kao pobednik grupe, oba meča sa Ostrvljanima su završili bez pobednika – 1:1, 0:0.

Jedini prijateljski meč su odigrali 2008. godine u Glazgovu, a ponovo je završeno nerešeno – 1:1.

A u kvalifikacijama za Mundijal 2014. godine, bili su zajedno u grupi Srbija, Hrvatska i Škotska. Taj trougao je izgledao ovako: Hrvatska je pobedila Srbiju u Zagrebu (2:0) i remizirala u Beogradu (1:1), Srbija je savladala Škotsku u Novom Sadu (2:0) i remizirala u Glazgovu (0:0), dok je Škotska oba puta pobedila Hrvatsku: u Zagrebu 1:0 i u Glazgovu 2:0!

Raspored utakmica na predstojećem Evropskom prvenstvu je takav, da će Srbija ili Škotska, u prvom kolu u Glazgovu igrati protiv Češke, potom sa Engleskom u Londonu i na kraju protiv Hrvatske u Glazgovu. Možda to bude i direktan duel za prolaz dalje.

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos