LN – Tim Srbije za Mađarsku: Nema Kolarova, Kostića, Mitrovića, Kataija…

Jović u napadu, šansa za Spajića…

Evropsko prvenstvo je ostao pusti san, Liga nacija nije nikakva uteha, posebno kad je opstanak u Ligi B najviše čemu možemo da se nadamo. Ipak, samim fudbalerima, dobar rezultat na gostovanju kod Mađarske bi barem malo pomogao da zaborave na razočaranje protiv Škotske, pa u Budimpešti neće istrčati sa belom zastavom. Ali, neće istrčati ni u najjačem sastavu, jer selektor Ljubiša Tumbaković, prema trenutnim informacijama, neće moći da računa ne samo na kapitena Aleksandra Kolarova, već i na Aleksandra Kataija, Aleksandra Mitrovića i Filipa Kotića.

Katai je zbog povrede primicača ostao u Beogradu, zdravstvenih problema ima i Aleksandar Mitrović, pa je posle gola na stadionu “Rajko Mitić“, za očekivati da mesto u špicu zauzme Luka Jović.

Nagradu za dobro izdanje protiv Škotske bi trebalo da dobiju još dvojica rezervista sa tog meča: Filip Mladenović i Uroš Spajić, dok je ostatak tima mnogo teže predvideti, jer će posle beogradskih 120 minuta nekome biti potreban i oporavak. Mada, posle šamara na Topčiderskom brdu, samim igračima je dobar rezultat najpotrebniji, a pride bi uz poraz ili remi, u kombinaciji sa pobedom Turske nad Rusijom, meč poslednjeg kola izgubio svaki značaj, jer bismo već pali u Ligu C.

Sudeći prema onome što smo videli u oktobru, rotacije bi mogle da počnu već na gol liniji, ali kako je meč sa Mađarskom sad bitniji od onog sa Rusijom u poslednjem kolu, ipak očekujemo Predraga Rajkovića pre nego Marka Dmitrovića. Tim pre, jer je Tumbaković u razgovoru sa mađarskim novinarima – jer srpskih nema u Budimpešti, pa im nije bilo omogućeno da postavljaju pitanja – rekao da za razliku od prvog meča sad neće biti toliko promena.

Kad je odbrana u pitanju, Stefan Mitrović bi trebalo da bude spreman, mada nije mogao da završi meč sa Škotskom, pa bi trebalo da čini zadnju liniju sa Nikolom Milenkovićem i pomenutim Spajićem.

Ispred, Nemanja Gudelj ima snage za dva meča u razmaku od četiri dana, očekuje se da zaigra u tandemu sa Nemanjom Maksimovićem, koji je uostalom bio uz selektora na konferenciji za novinare u Budimpešti. Pitanje je koliko je fit Darko Lazović, nakon što je 120 minuta jurio za Endijem Robertsonom, ali se očekuje da sa njim krenemo. Tu su opcije i Mijat Gaćinović pre svih, možda bi prilika da upiše debi mogla da bude uručena Lazaru Ranđeloviću, mada je on klasično krilo, a ne ofanzivni bek i teško da će početi. Levo, Mladenović, zaslužio je, Filip Kostić svakako nije u konkurenciji, takav je dogovor postignut sa Ajntrahtom još pre Škotske, jer je on u poslednjih mesec dana odigrao samo tri minuta za klub.

Možda i najveće dileme su oko ofanzivnih vezista, Dušan Tadić je odigrao 120 minuta protiv Škotske, ali je u odsustvu Kolarova kapiten, pa bi trebalo da bude na terenu, Sergej Milinković Savić je odmorniji, on je zamenjen već u 59. minutu, bliže protivničkom golu u Torinu igra i Saša Lukić, ali teško da ćemo ga u toj ulozi gledati u Budimpešti, Nemanja Radonjić u ovom sistemu baš i nema mesta kao starter… Dakle, ipak Tadić i Sergej.

TIM SRBIJE ZA MAĐARSKU: Dmitrović – Milenković, S. Mitrović, Spajić – Lazović, Maksimović, Gudelj, Mladenović – Tadić, Milinković Savić – Jović.

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.