Mbape uslovljava PSŽ: Može novi ugovor, ali…

Foto: Reuters

…uz specijalnu cenu za Real! Madriđani za sada mudro ćute…

Kilijan Mbape i Real Madrid. Po ko zna koji put. Ali, ova tema biće neizbežna sve dok se definitivno ne reši status najboljeg mladog igrača na svetu. E sad, šta bi to trebalo da znači? Bez mnogo okolišanja – ili će Mbape pristati na novi ugovor sa Pari Sen Žermenom ili će idućeg leta preći na Santijago Bernabeu. Trenutno su pata karte. Niti PSŽ ima dogovor sa francuskim reprezentativcem za produženje saradnje, niti je Florentino Peres dobio mig da krene u akciju.

Madridski As piše, da dve strane (PSŽ i Real) planiraju intenzivnije da rade na slučaju Mbape u predstojećim nedeljama. S jedne strane, tu su izjave Brazilca Leonarda, kao potvrda da ”Sveci” kreću u misiju čuvanja najvećih zvezda (“Moramo da se prilagodimo stvarnosti i trenutnoj ekonomskoj klimi, ali svakako da imamo na umu razgovore sa Di Marijom, Nejmarom i Mbapeom oko novih ugovora. Intenziviraćemo sve u narednim danima), s druge strane tu su tvrdnje španskog lista da je Peres obezbedio novac za prvu zvaničnu ponudu. Navodno, u pitanju je cifra od 180.000.000 evra, koja bi mogla da zadovolji Parižane, pod pretpostavkom da im Mbape zvanično saopšti da želi u Madrid.

Peres za sada ćuti i mirno čeka da Francuz uđe u poslednjih 12 meseci ugovora. Koliko god u ovom trenutku pomenuta cifra ne izgleda realno i ne odražava pravu vrednost Kilijana Mbapea, idućeg juna bi ona mogla da izgleda itekako primamljivo za Parižane. Jer, pred njima bi mogle da se nađu dve opcije: prodaja za 180.000.000 evra ili ogroman rizik i najverovatniji gubitak najvećeg blaga kroz godinu dana za džabe.

Ono što ide na ruku Peresu i Realu, jeste Mbapeovo nećkanje oko početka razgovora sa ”Svecima” oko novog ugovora. Mladi napadač, piše As, ne bi tek tako odbio ponudu o novoj višegodišnjoj saradnji s velikim povećanjem plate, ali bi zahtevao određen klauzule u ugovoru. One najvažnije bi se odnosile na mogućnost da ode u određene klubove po “specijalnoj ceni”.

Dakle, u ugovoru bi morala da bude navedena tačna cifra za koju bi, recimo Real, mogao da ga odvede. To svakako ne bi bila bagatelna cena, ali ni cifra koju bilo koji velikan ne bi mogao da sebi priušti.

Na taj način, Mbape bi se obezbedio s više strana. Dobio bi značajno povećanje plate, a opet ne bi sebe previše udaljio od transfera u Real, u slučaju da, primera radi, ”Kraljevski klub” zbog specifične finansijske situacije odloži napad za godinu ili dve dana.

Na kraju, tu je i procena kolega iz Španije: trenutno, PSŽ je bliži produženju saradnje, nego Real transferu. Ali, ko može da garantuje da će tako biti idućeg leta?

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.