Šok u Norveškoj: Vlada zabranila fudbalerima da igraju u Rumuniji!

Foto: Reuters

Utakmica će, izvesno, biti registrovana rezultatom 3:0 za Rumune.

Uzalud su reprezentativci molili. Vlada Norveške je bila neumoljiva. I možemo sad da pričamo o tome, da li je to dokaz da su ozbiljna zemlja, koja sve građane tretira jednako ili su samo previše panični, ali jedno je sigurno: utakmica između Norveške i Rumunije u Bukureštu je otkazana, jer Skandinavci nisu dali reprezentaciji da putuje na Balkan.

Razlog je – pozitivan test Omara Elabdelauija na koronu. Prema propisima u Norveškoj, svako ko je bio u kontaktu sa zaraženim, mora 10 dana u izolaciju. I zato ekipi nije dozvoljeno da čarter letom otputuje za Bukurešt.

Paradoksalno, dozvoljeno im je svima da se komercijalnim letovima vrate u svoje klubove?!

Sada je na Uefi da odluči kako će ovu zbrku razrešiti, jasno je da u natrpanom kalendaru nema mesta za novi termin, pa se očekuje da meč bude registrovan službenim rezultatom 3:0 za Rumune.

Pokušavao je Fudbalski savez Norveške na sve načine. Imao je ideju da pozove i sasvim drugu ekipu – tu bi bili Ferencvarošev Tokmak Nguen, pa Kristofer Askildsen iz Sampdorije, Andreas Vindhejm iz Sparte – da ostave kod kuće sve igrače koji nastupaju za domaće klubove, jer ih svakako u poslednjem kolu čeka gostovanje kod Austrije, pa se “legionari” ne bi ni vraćali u zemlju…

Nije vredelo, Ministarstvo zdravlja je bilo decidno.

Stefan Johanes, Martin Edegard Džošua King su na kraju potpisali pismo, da je cela ekipa duboko razočarana ovakvim gestom Vlade, podsetili da fudbaleri iz svih preostalih 54 zemalja manje-više normalno igraju, čekali su u avionu na aerodromu… Uzalud. Nije pomoglo ni što su posle Elabdelauija svi bili još dva puta testirani i što su svi rezultati bili negativni.

Jer, zakon je zakon. I isti je za sve. Bar u Norveškoj.

Sad da vidimo šta će biti sa utakmicom protiv Austrije. Teoretski, čak i ako bi meč u Bukureštu bio registrovan rezultatom 0:3, imali bi Norvežani šanse da pobedom u Beču zauzmu prvo mesto u grupi i plasiraju se u diviziju A Lige nacija. Teoretski, moguće je i da im Uefa poništi sve rezultate i vrati ih u Ligu C.

Ko zna šta će biti…?!

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos