Jedina dobra vest od sinoć: Srbija osigurala drugi šešir za SP

Foto: Reuters

Zrno sreće, u seriji loših vesti oko reprezentacije Srbije. Bod, koji je osvojila u Budimpešti protiv Mađarske (1:1), obezbedio je ostanak u drugom šeširu pred žreb za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Bila je Srbija skoro sigurna i pre poslednje dve runde Lige nacija, ali sa bodom, koji je osvojila na Puškaš areni, sada je na sto odsto i kako god da se završi utakmica sa Rusijom u Beogradu u sredu uveče, ništa je ne može pomeriti.

Koliko god to izgledalo manje bitno na današnji dan, ipak će značiti kad krene trka za Mundijal u Kataru, a krenuće u martu naredne godine. I završiće se već u novembru. Zbog pomeranja celog kalendara UEFA, zbog korone, biće ovo najbrže kvalifikacije za Svetski šampionat.

Ono što je sto odsto sigurno pred izvlačenje grupa 7. decembra, to je da će u prvom šeširu biti Belgija, Francuska, Engleska, Portugalija, Španija, Hrvatska, Italija, Danska, Nemačka i Holandija.

 

 

U drugom šeširu će biti Švajcarska, Poljska, Švedska, Vels, Austrija, Ukrajina, Turska, Srbija i Slovačka.

Borba je za to poslednje mesto u drugom šeširu, drži ga trenutno Rusija, ali ako izgubi u sredu u Beogradu, mogla bi da se sruši u treći šešir. Rumunija, Republika Irska i Norveška se nadaju tome, jer bi jedna od njih mogla da uskoči u drugi razred.

Društvo u trećem šeširu, pored te tri reprezentacije – ako neka ne zameni mesto sa Rusijom – čine i Mađarska, Češka, Škotska, Island i Severna Irska. Dva poslednja mesta trenutno drže Finska i Bosna i Hercegovina, a da li će ostati, zavisi od rezultata u poslednjem kolu Lige nacija.

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.