Na vidiku veliki posao Juventusa i Atletika…

Foto: Reuters

Čolo formira strašnu navalu, Dama ne mora više ništa da plaća za Moratu… Uopšte ne zvuči nerealno…

Veliki posao je odradio Atletiko Madrid, kada je jesenas doveo Luisa Suaresa iz Barselone. Otkako je Dijego Simeone došao na klupu, Madriđani nisu imali veći napadački potencijal, o čemu svedoči i dosadašnji učinak u španskom šampionatu – efikasniji su i od Reala i od Barselone – međutim argentinski stručnjak i dalje nije u potpunosti zadovoljan.

Njegova želja je da Suaresu, Feliksu, Korei i Dijegu Kosti pridruži i Paula Dibalu.

Zvuči vam nerealno?!

Pa i nije baš, ako se u obzir uzme da je Dibala nezadovoljan u Torinu, da nema minute kod Andree Pirla (odnosno ima ih vrlo malo), te da u skladu s tim ni njegov učinak nije na očekivanom nivou. Juve sve češće koristi Ronalda Moratu u paru i 26-godišnji Argentinac polako gubi strpljenje.

Italijani uveliko pišu da bi baš Alvaro Morata mogao da bude ključ svega. Španac igra vrlo dobro ove sezone, na osam utakmica je postigao šest i namestio dva gola, što će reći da su u Torinu zadovoljni i njime i njegovom saradnjom sa Ronaldom. Tu činjenicu Atletiko želi da iskoristi maksimalno. Kad je letos dolazio među crno-bele iz Madrida, Morata je plaćen 10.000.000 evra (pozajmica), uz obavezan otkup na kraju sezone za još 45.000.000. Predlog iz Madrida je sledeći: Juve zadržava Moratu besplatno, a u suprotnom pravcu šalje Paula Dibalu i dobija 35.000.000 evra.

U prevodu, Italijani ne bi u ovim kriznim vremenima morali da zavlače ruku u kasu, dobili su parnjaka za Ronalda kakvog su tražili, a pritom će nešto zaraditi i rešiti se nezadovoljnog igrača.

Ne zvuči loše iz njihove perspektive. Mada mu tih 35.000.000 zapravo dođe kao potkusurivanje u razmeni Morata – Dibala.

Situacija je prilično jasna kad se pogleda tržišna vrednost pomenute dvojice. Španac je procenjen na 40.000.000 evra, a Argentinac na 80.000.000. Tih 35.000.000 praktično svodi račune i – svi zadovoljni.

Ostaje samo još pitanje plate Paula Dibale. U Juventusu on zarađuje 7.500.000 evra godišnje. Ni to, dakle, ne bi bio problem. U pitanju je cifra koju španski klub bez problema može da priušti, pogotovo za igrača na kom insistira lično Čolo Simeone.

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.