Njemačka: Potencijalni islamistički terorista zaposlen u kancelariji za migracije

Foto: Tanjug/AP

Njemačka Vlada je potvrdila, da je potencijalni islamistički terorista zaposlen u državnoj kancelariji za migracije i izbjeglice.

To je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/, dok se vodi šira istraga o radu agencije za migracije, koju je pokrenula ljevičarska parlamentarna grupa u Bundestagu.

Pošto istraga o toj osobi još traje, malo informacija je javno dostupno.

“Savezna Vlada je svjesna konkretnog sumnjivog slučaja, u vezi s islamizmom i islamističkim terorizmom”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Sumnjiva osoba radi u Saveznoj kancelariji za migracije i izbjeglice, koja je nadležna za zahtjeve za azil, integraciju i slučajeve repatrijacije. Ova kancelarija je pod nadležnošću MUP-a.

Parlamentarna istraga je, takođe, otkrila da je bivši član ekstremno desne stranke NPD, otpušten iz ove kancelarije, 2017. godine.

Bivši radnik je u svojim objavama na društvenim mrežama razotkrio “ksenofobni stav i protivljenje azilu” i s prezirom komentarisao Jevreje i žrtve nacističkog režima.

Tokom kratkog zaposlenja u agenciji, radio je na kontroli kvaliteta profesionalnih kurseva stranih jezika i nije donosio nikakve odluke u vezi sa azilom, otkrila je istraga.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.