Poznat NBA kalendar, (ne) uliva nadu reprezentacijama!

Foto: Reuters

Sezona bi trebala da bude završena neposredno pred početak Olimpijsklih igara u Tokiju!

NBA je napravila okvirni raspored za predstojeću sezonu, koja će startovati 22. decembra ove godine, a najkasnije bi bila završena 22. jula 2021. godine, kad je planirana sedma utakmica velikog finala, što je dan pre početka Olimpijskih igara, odnosno dva dana pre 1. kola košarkaškog turnira u Tokiju.

Kako ESPN navodi, poslednje utakmice regularnog dela NBA sezone bi trebale da budu odigrane 16. maja, dok bi se od 17. do 21. maja održao plej-in turnir, na kome bi učestvovale ekipe plasirane od 7. do 10. mesta u konferenciji.

Prva runda plej-ofa bi počela 22. maja, druga 7. juna, a finale konfenercija 22. juna. Veliko finale bi se igralo od 8. do 22. jula.

Pauza za Ol-star meč bi bila od 5. do 10. marta.

Ovakav raspored, po kom bi svaka ekipa odigrala 72 utakmice u regularnom delu sezoni, odškrinuo bi vrata ne baš velikom broju NBA igrača da pomognu nacionalnim timovima na kvalifikacionim turnirima (29. juni – 4. juli), a zatim i tokom Olimpijskih igara (23. juli – 8. avgust).

Na primer, ako se desi da Denver, Nikole Jokića, bar ponovi rezultat iz prethodne sezone, odnosno stigne do finala konferencije, jasno je da ne bi mogao da igra kvalifikacioni turnir u Beogradu, ali i da bi imao vrlo malo vremena da se osveži posle iscrpljujućeg NBA rasporeda.

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.