Republika Srpska: Od danas, škole ”na daljinu”, zbog izbora i dezinfekcije

U Republici Srpskoj će od danas do petka, 20. novembra, biti obustavljen vaspitno-obrazovni rad u osnovnim i srednjim školama, kao i Domu učenika u Doboju, usljed potrebe dezinfekcije prostorija, koje su korišćene kao biračka mjesta za lokalne izbore.

Prema odluci Republičkog štaba za vanredne situacije, sve osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj su obavezne da tokom sedmice organizuju nastavu na daljinu, korišćenjem sredstava elektronske komunikacije.

Republički štab za vanredne situacije je zadužio Republičku upravu civilne zaštite, da dezinfikuje navedene prostorije zbog zaštite zdravlja učenika i zaposlenih u ovim ustanovama.

Zaduženo je i Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod da obezbijede podršku za odvijanje nastave na daljinu.

Republički štab za vanredne situacije je zaključio da se ustupa objekat Doma učenika u Trebinju za potrebe kovid bolnice, u skladu sa zahtjevom Gradskog štaba za vanredne situacije.

Zadužuju se Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i Gradski štab za vanredne situacije u Trebinju, da učenike koji borave u Domu, smjeste u odgovarajuće objekte na području grada, vodeći računa o najboljem interesu učenika.

Republički štab je odobrio donaciju lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju javnim zdravstvenim ustanovama, s ciljem zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa korona.

Za realizaciju ovog zaključka je zadužen Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.