LN – Tumbaković: Kad prođe Rusija, gađamo krivce u glavu!

“Možda nije bilo korektno što smo očekivali da Kolarov šutira penal”…

Entuzijazam je splasnuo, motivacija je upitna, na videlo isplivavaju neki detalji, koji nisu bili poznati odmah posle meča sa Škotima… Sve kad se sabere, ambijent uoči poslednje utakmice reprezentacije Srbije u 2020. godini, najblaže rečeno, nije dobar.

Jasno je to i iz izjava selektora Ljubiše Tumbakovića, koji se trudio da stvori privid staloženosti i da ukaže na bitnost duela sa Rusima, bez obzira što meč ima minimalan takmičarski značaj…

Utakmica protiv Rusije posebno inspiriše. U pitanju je velika fudbalska nacija, u takvim mečevima, motiv uvek postoji. Želimo da odigramo dobro i da napravimo dobar rezultat”, počeo je Tumbaković.

U odnosu da gostovanje u Budimpešti, selektor će imati još manji roster, što je i potvrdio.

“Saša Lukić ima kartone, a Tadić je povređen i neće biti u konkurenciji za meč“.

Na pitanje, ko je najveći krivac za to što se nacionalni tim ni posle 20 godina nije plasirao na EURO, Tumbaković je rekao:

“Kad se završi utakmica sa Rusijom, onda ćemo da pravimo analizu. I onda ćemo u glavu gađati krivce, ako treba. Ali, mislim da je bolje izvući pouke, kako bismo se što bolje spremili za ono što nas čeka u narednim kvalifikacijama“.

Javnost je u Srbiji prethodnih dana spekulisala, da li bi možda bilo bolje da Srbija izgubi i od Mađarske i od Rusije, kako bi ispala u Ligu C, odakle bi lakše mogla do Evropskog prvenstva 2024. godine.

“Nikad nije dobro ispasti. Ali, ako je nešto dobro, to je onda da su tamo lakši protivnici nego u B ligi”.

Na red je potom došlo i najškakljivije pitanje o Aleksandru Kolarovu, odnosno, da li je tačno da nije želeo da igra protiv Škotske?

“Kad je Kolarov u pitanju, stvari su jasne. Smeta mi ta medijska ujdurma i plasiranje neproverenih informacija. Da je postojala najmanja šansa da igra, on bi igrao. Čovek je 15 godina reprezentativac, ima 95 utakmica za nacionalni tim. A sad ga stavljamo u poziciju da treba da se pravda, jer nije mogao da igra. Lično nemam dilemu, verujem da zaista nije mogao. Što se Tadića i sutrašnjeg meča tiče, osetio je povredu, rekao sam već”.

Tumbaković je prokomentarisao i “slučaj penal”, te da li je tačno da je Kolarov pozvan da uđe i šutira, ali da je odbio.

“Rekao sam kakav je Kolarov momak, kakva je ličnost… Tog momenta, on nije bio u sastavu i nije bilo za očekivati da šutira penal. A to što smo mi u jednom momentu pomislili da nam fali taj njegov penal… Možda ni to nije bilo korektno“.

Selektor nema dilemu oko budućnosti Aleksandra Kolarova u reprezentaciji, barem ako se on bude pitao.

“Naravno da bih ga pozvao i za martovske akcije”

Naposletku, ko će sutra biti kapiten? Nema ni Kolarova ni Tadića

“Da vidimo prvo ko će da bude u sastavu, a to ćemo znati posle večerašnjeg treninga. Da vidimo ko će biti zdrav”, završio je Tumbaković.

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.