Austrija – episkop Andrej: Zbog korone, bogosluženja u hramovima opet bez vjernika

Foto: Tanjug/Dunav

Srpska pravoslavna crkva /SPC/ u Austriji je ponovo, usljed novih mjera protiv virusa korona, prinuđena da bogosluženja održava bez prisustva vjernika, saopštio je Njegovo preosveštenstvo episkop austrijsko-švajcarski, Italije i Malte, Andrej.

Episkop Andrej je, povodom drugog zaključavanja u Austriji, koje važi do 6. decembra, naveo da je doneta odluka, da se u tom periodu bogosluženja obavljaju iza zatvorenih vrata i biće prenošena putem “Jutjub” kanala i “Fejsbuk” profila.

“Crkveni život treba, u okviru ovih uputstava i nadalje da se odvija, jer će hramovi da ostanu otvoreni za narod preko dana, kao i do sada. Savetujemo vernicima, da zajedničke molitve i okupljanja nadoknade ličnom molitvom, što ne predstavlja nekakvo novotarstvo, nego je apsolutno saglasno i sa predanjem crkve, kao i manastirske prakse”, naglašeno je u saopštenju episkopa.

Eparhija austrijsko-švajcarska otkazuje sve manifestacije, vjeronauku, predavanja, izložbe, kao i sve što ima veze sa bilo kojim vidom okupljanja.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.