UAE – in memoriam: Poginuo francuski kaskader i letač, Vensan Refet

Foto: Red Bull/Sky/Tanjug/AP

Francuz, Vensan Refet, poznat po letovima uz pomoć krila od ugljeničnih vlakana sa mlaznim motorima, poginuo je u nesreći tokom treninga u Dubaiju, javio je BBC.

Refet /36/ je radio u kompaniji “Džetmen Dubai”, a njegovi snimci preleta iznad ovog grada i Alpa su veoma popularni na internetu.

Kompanija je saopštila, da je letač poginuo tokom treninga u Dubaiju, ali nije navela više detalja.

“Vins je bio talentovani sportista, drag i poštovan član našeg tima. U mislima i molitvama smo sa njegovom porodicom i svima koji su ga poznavali i radili s njim”, navodi se u saopštenju.

Refet je bio dijete para, koji se bavio padobranstvom i izveo je brojne atraktivne skokove tokom karijere, uključujući padobranski skok sa najviše zgrade u svijetu, Burdž Kalife.

Opremu za let pomoću mlaznih motora je napravio švajcarski pilot, Iv Ros. Ova aparatura omogućava da čovjek leti brzinom do 402 kilometra na čas.

“Sve što radimo je nešto novo. Imamo toliko mnogo snova, a tako malo vremena”, rekao je Refet u intervjuu agenciji AFP prošlog mjeseca.

Među snimcima koji si popularni na društvenim mrežema je i onaj, na kom Refet skače sa planine i uspijeva da uđe u avion u pokretu sa kolegom Fredom Fugenom, takođe Francuzom.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.