Novak u klin, Nadal u ploču: Neću da se svađam sa Đokovićem!

Foto: Reuters

Dvojica najboljih tenisera današnjice imaju različito mišljenje u vezi sa linijskim sudijama.

Na završnom Mastersu u Londonu, nema linijskih sudija. “Hok-aj” sistem obavlja posao. To je podržao najbolji teniser današnjice, Novak Đoković. Da li zbog toga što je zbog nenamernog udarnja lopticom pomoćnog sudije izbačen sa ovogodišnjeg US opena, prvi reket sveta je za uvođenje video-tehnologije u tenisu.

Uz sve moje poštovanje prema tradiciji i kulturi ovog sporta, kada je reč o ljudima koji su prisutni na terenu, uključujući i linijske sudije, ne vidim zašto svaki turnir na svetu, u ovoj tehnološkoj eri, ne bi koristio „hok-aj“. Tehnologija je puno napredovala, nema razloga da držimo sudije na terenu. To je moje mišljenje. Istina, tehnologija je skupa, ali moramo da napredujemo i nema smisla više da imamo linijske sudije. Skupljači loptica trebaju da ostanu“, rekao je Đoković.

Njegov najveći rival, Rafael Nadal, ima drugačije mišljenje.

“Svako ima pravo na mišljenje, ne želim da stvaram svađu. Volim kada teren izgleda tradicionalno, sa linijskim sudijama, ali video sam šta je Đoković rekao na Rolan Garosu, kako on smatra da nisu potrebni. Ne mislim da je jedan stav bolji od drugog, svako ima pravo na svoju viziju sporta. Lično, više volim kada su sudije tu, ali čovek mora da se navikne na sve okolnosti“, rekao je Nadal u Londonu, gde je trenutno u toku poslednji turnir u 2020. godini.

Španski as kaže, da se tenis nije menjao već 50 godina i daje zanimljv predlog, koji ide i korak dalje u odnosu na Đokovićev predlog.

“Ako me pitate šta bih voleo da vidim u budućnosti, verujem da ima prostora za napredak u našem sportu, jer se nije puno menjao već 50 godina. To je realnost, ali mislim da ova promena ne poboljšava naš sport. Ako idemo u tom smeru, onda nam ne treba ni glavni sudija. Smatram da ljudski faktor mora da bude prisutan u tenisu“, zaključio je Nadal.

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.