SAD: Radnici “Fejsbuka” prisilno vraćeni u kancelarije

Foto: Ilustracija

Više od 200 radnika kompanije “Fejsbuk”, zaduženih za izmjene sadržaja na platformi iz raznih dijelova svijeta, optužili su ovu firmu da ih je primorala da odu u kancelarije, uprkos riziku od zaraze virusom korona.

Optužbe su iznijete u otvorenom pismu i navodi se da je firma izazivala nepotreban rizik, da bi održavala profit.

Radnici ističu, da je poziv da se vrate u kancelarije upućen nakon neuspjelih napora “Fejsbuka”, da se više oslanja na vještačku inteligenciju u praćenju problematičnih objava.

“Nekoliko mjeseci, nakon što je radnicima na izmjenama sadržaja dozvoljeno da rade od kuće, suočeni sa pritiskom da na `Fejsbuku` ne bude govora mržnje i dezinformacija, primorani smo da se vratimo u kancelarije”, navodi se u pismu.

Oni napominju da su potrebni “Fejsbuku” i da je vrijeme da to firma shvati i cijeni njihov rad, te da je nemoralno žrtvovati njihovo zdravlje i bezbjednost radi profita.

Zaposleni pozivaju “Fejsbuk” da izvrši izmjene i omogući više rada od kuće, kao i da im ponudi druge beneficije, poput isplate za izlaganje opasnosti.

“Fejsbuk” je saopštio da većina radnika radi od kuće.

“Vjerujemo da imamo otvoren interni dijalog i ti razgovori trebaju da budu iskreni. Većina od 15.000 radnika, zaduženih za izmjene sadržaja, rade od kuće i tako će i ostati dok traje pandemija”, navodi se u saopštenju “Fejsbuka”.

“Fejsbuk” je u avgustu saopštio da će zaposleni raditi od kuće, do ljeta 2021. godine.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos