SPC: Lažno izvještavanje o navodnom upokojenju patrijarha je krajnje neodgovorno

Foto: Printscreen SPC

Iz Srpske pravoslavne crkve /SPC/ je danas saopšteno, povodom lažnih vijesti o navodnom upokojenju Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, da je krajnje neodgovorno i nemoralno ovakvo lažno izvještavanje i svjesno obmanjivanje i uznemiravanje cjelokupne javnosti.

“Pozivamo sve da se pomole za zdravlje našeg patrijarha i da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja konzilijuma lekara i na zvaničnoj internet-stranici Informativne službe SPC”, navedeno je u saopštenju.

Povodom lažnih vijesti, o navodnom upokojenju patrijarha Irineja, is SPC su istakli da je, prema zvaničnom izvještaju konzilijuma ljekara koji se stara o njegovom zdravlju, stanje patrijarha neizmijenjeno u odnosu na izvještaj koji je SPC jutros objavila.

“Smatramo krajnje neodgovornim i nemoralnim ovakvo lažno izveštavanje i svesno obmanjivanje i uznemiravanje celokupne javnosti, čak i od strane pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija, kojima se do sada moglo koliko-toliko verovati”, istakli su iz Informativne službe SPC.

Patrijarh Irinej je hospitalizovan 4. novembra u Vojnoj bolnici Karaburma, u Beogradu, zbog infekcije virusom korona.

Pojedini mediji su danas objavili da je patrijarh Irinej preminuo od posljedica virusa korona.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.