Srbija oterala Rusiju u treći šešir kvalifikacija za SP

Možda se sretnemo i u grupi za SP…

Skupo je koštao Ruse poraz od Srbije, u poslednjoj rundi Lige nacija. Ne samo što su ostali bez plasmana u Ligu A, gde je otišla Mađarska, već su pali i u treći šešir kvalifikacija za Svetsko prvenstvo!

Dovoljna su bila Rusima dva boda iz poslednje dve utakmice, pa da ostanu u drugom šeširu, ali su izgubili i od Turske (3:2) i od Srbije (5:0) i morali su da se spuste u klasu niže, a na njihovo mesto je uskočila Rumunija.

Tako bi, teoretski gledano, moglo da se desi da se Srbija i Rusija ponovo sretnu u grupi, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pošto je naš državni tim ranije obezbedio ostanak u drugom šeširu.

Sada su kompletne sve tabele, pa se tačno zna ko će biti u kom „bubnju“ 7. decembra, za kada je zakazan žreb za mundijalske kvalifikacije.

Prvi šešir čine: Belgija, Francuska, Engleska, Portugalija, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Nemačka, Holandija.

Drugi šešir: Švajcarska, Vels, Poljska, Švedska, Austrija, Ukrajina, Srbija, Turska, Slovačka, Rumunija.

Treći šešir: Rusija, Mađarska, Republika Irska, Češka, Norveška, Severna Irska, Island, Škotska, Grčka, Finska.

Četvrti šešir: BiH, Slovenija, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija, Bugarska, Izrael, Belorusija, Gruzija, Luksemburg.

Peti šešir: Jermenija, Kipar, Farska Ostrva, Azerbejdžan, Estonija, Kazahstan, tvz.Kosovo, Litvanija, Letonija, Andora.

Šesti šešir: Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar, San Marino.

Na Svetsko prvenstvo će se plasirati pobednici grupa, dok će drugoplasirani, plus dve najbolje rangirane selekcije iz Lige nacija koje se nisu plasirale, igrati baraž za preostala tri mesta.

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.