Transfer Bogdana u Milvoki pod velikim upitnikom!

Foto: Reuters

Srpski reprezentativac (još) nije dao pristanak za trejd…

Sve je bilo dogovoreno, bar tako su američki mediji najavili pre dva dana, o prelasku Bogdana Bogdanovića u Milvoki.

Ipak, kako piše “Atletik”, dogovor o trejdu srpskog reprezentativca u Bakse, u zamenu za Dontea Divićenca, Di Džej Vilsona i Ersana Ijasovu je u velikoj opasnosti. Glavni razlog je taj što, prema navodima američkog sajta, nikad nije postojao sporazum sa Bogdanovićem, odnosno on se nije složio s trejdom, što je postalo glavni problem.

“Visoki zvaničnik tima kaže da postoji problem oko dogovora i da je ishod nejasan”, navodi “Atletik”.

Bogdanović odlučio da testira tržište pre nego što potpiše. U Milvokiju se i dalje nadaju da će srpski šuter doći, ali više ništa nije sigurno…

I najbolji znaju da pogreše, pa vest Adrijana Vojnarovskog, čoveka koji gotovo nikad ne greši kad su vesti iz NBA lige u pitanju, da Bogdan Bogdanović prelazi u Milvoki Bakse pada u vodu!

I ne samo što pada, već je Bogdan Bogdanović izabrao da testira tržište i potraži bolje prilike, pre nego što uopšte odluči da potpiše novi ugovor. Podsetimo, Bogdanović je ograničeni slobodni agent, što znači da Sakramento može da izjednači svaku ponudu, ako to želi. Izgleda da je ipak saradnja srpskog šutera i Kingsa blizu definitivnog kraja, pošto on želi da potraži novi izazov u najjačoj ligi sveta.

To bi i dalje mogao da bude Milvoki, a kako tvrdi upravo Adrijan Vojnarovski, u redovima Kingsa i Baksa su se baš nadali ovakvom raspletu. Ali su šanse male. Jer, sve zavisi od toga šta Bogdanović želi, a on bi da vidi da li će na transfer pijaci da se pojavi neka ekipa, koja je više po njegovom ukusu. Dugo se pominjala opcija transfera u Lejkerse, a za Bogdanovića su zainteresovani i timovi poput Atlante, Majamija i Finiksa.

Nedugo pošto se pojavila inicijalna vest da Bogdanović ide u Milvoki, pravo iz SAD su stigli izveštaji da će taj posao biti težak za realizaciju, zbog eventualnih problema sa platom, gde bi srpski reprezentativac praktično ostao “kratak“ za ozbiljnu sumu novca.

NBA Free Agency se otvara u petak, a prvi potpisi mogu da se dogode već u nedelju. Možda bi do tada situacija oko Bogdanovićeve budućnost mogla da bude mnogo jasnija, ali to sad više niko ne može da garantuje.

Podsetimo, Bogdanović od sledećeg ugovora može da inkasira između 63.000.000 i 72.000.000 dolara na četvorogodišnjoj bazi.

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.