Većina Britanaca sad smatra da je Bregzit bio greška!

Foto: Twitter screenshot

Rekordna većina Britanaca vjeruje da je izlazak iz EU bila greška, rezultati su najnovijih anketa, piše portal “Biznis insajder”.

Britanija krajem godine izlazi sa jedinstvenog tržišta EU i carinske unije, nakon više od četiri godine, otkako je na referendumu pobjedila opcija za Bregzit.

Međutim, rekordan procenat Britanaca je rekao anketnoj agenciji “JuGov”, da sad vjeruju da je glasanje za Bregzit bila pogrešna odluka.

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja, 51 odsto ispitanih je odgovorilo pozitivno na pitanje, da li je Britanija pogriješila kad je glasano za izlazak, 38 odsto smatra da je to bilo ispravno, a 11 odsto ne zna.

Kad se iz odgovora isključe svi odgovori sa “ne znam”, 57 odsto Britanaca smatra da je bilo pogrešno izaći iz EU, u odnosu na 43 odsto koji misle da je to bila ispravna odluka.

Ovo je najveći stepen podrške ocjeni da je Bregzit bio pogrešan, koju je zabilježila agencija “JuGov”.

Novi rezultati ispitivanja su objavljeni u vrijeme, kad pregovarači Velike Britanije i EU pokušavaju da do kraja godine postignu dogovor i ratifikuju novi trgovinski sporazum.

Obje strane izražavaju uvjerenje da će naredne sedmice doći do sporazuma, kako bi imali dovoljno vremena za ratifikaciju prije Nove godine.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.