Bjelica ostaje “kralj” za 7.150.000 dolara, Bogdanović u klinču sa Sakramentom

Foto: Reuters

Sakramento produžio ugovor sa jednim srpskim internacionalcem, konfuzija oko drugog…

Bogdan Bogdanović je rešio da opipa puls tržišta i proba da pronađe novog poslodavca, Nemanja Bjelica će ostati da predstavlja Srbiju u Sakramentu. Kalifornijski Sakramento Bee navodi, da su Kingsi aktivirali opciju da produže saradnju sa 32-godišnjim univerzalcem na još jednu godinu, pošto je isprva potpisao “2+1“ ugovor.

Bjelica će tako u narednoj sezoni inkasirati garantovanih 7.150.000 dolara, iako je Sakramento imao opciju da ga otpusti i tako napravi dodatan prostor u budžetu.

Međutim, posle dobrih izdanja u prehodne dve sezone, odlučio je da to ne uradi. Prošle sezone je srpski internacionalac u proseku beležio 11,5 poena uz 6,4 skokova i 2,8 asistencija na 72 utakmice. Iz igre je šutirao sa 48,1 odsto uspešnosti, a za tri poena 41,9. Prosečno je igrao 27,9 minuta po meču. Bez sumnje, najbolja njegova sezona otkako je 2015. stigao u NBA ligu.

Sad ostaje da se vidi šta će biti sa Bogdanovićem. Milvoki je već dogovorio njegov dolazak u Bakse, da sa Džruom Holidejom pomogne Janisu Adetokunbu Krisu Midltonu da napadnu titulu. Međutim, Bogdanović je po svemu sudeći odbio transfer, a prema pisanju Njujork Tajmsa, liga je pokrenula istragu povodom predloženog trejda, jer je navodno ugovaran pre nego što je prelazni rok počeo. Sad je kompletna trampa na pragu propasti, a Bogdanović je tu bio samo jedan njen deo.

Kingsi su, inače, sada podigli tzv. Qualifying Offer za Bogdanovića, na 10.660.000 dolara i tako stekli pravo da izjednače svaku ponudu koja stigne na Bogdanovu adresu. Imali su je doduše i ranije, do određenog roka. Sada su kao želeli da produže ugovor i na tu poslednju sezonu – ili realnije da sebi obezbede veći prostor za manevar na tržištu – ali igrač to ne mora da prihvati i Bogdanović nije. Između ostalog i zato što ga niko ništa nije pitao, kad su ga slali u Milvoki. Bogdanovićeva ideja je, da kao “ograničeni slobodni agent“ na tržištu dobije veću cenu.

Dobio bi je i u Sakramentu, da je Vlade Divac i dalje generalni menadžer Kingsa. Ovako… Pitanje je gde će ga sudbina odvesti. Narednih 48 časova bi mogli da budu ključni.

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.