Miodrag Božović novi selektor Srbije?!

Rusi tvrde: Božović na užem spisku kandidata za selektora Srbije! „Znaće se u decembru“, piše Čempionat.

Da li su dani Ljubiše Tumbakovića na klupi reprezentacije Srbije odbrojani? Većina u fudbalskoj čaršiji misli da jesu.

Kao trojica glavnih kandidata, tri najveće želje Fudbalskog saveza Srbije se pominju Dragan Stojković, Veljko Paunović i Vladan Milojević. A ruski sportski sajt Čempionat tvrdi da je na spisku još jedno ime – Miodrag Božović.

Poziva se Čempionat na neimenovani izvor, koji im je rekao:

Sve će se znati u decembru, Miodrag je na užem spisku kandidata“.

Za decembar je zaista zakazana sednica Skupštine FSS-a, na kojoj bi mogla da se reše brojna pitanja koja se vrte kroz javnost poslednjih dana. Sudbina selektora nije nužno vezana za taj datum, ali bi bilo dobro po reprezentaciju da se i to pitanje, da li Tumbaković ostaje ili neko drugi dolazi na njegovo mesto, reši što pre, jer je prva sledeća utakmica ujedno i start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Istine radi, do sada se Božović nije pominjao kao neko, ko bi mogao da dobije poverenje da vodi reprezentaciju Srbije, pogotovo što ni njegov period u Crvenoj zvezdi nije bio naročito blistav na evropskoj sceni, dok je u Srbiji osvojio jednu titulu prvaka.

U trenerskoj karijeri, koja traje 20 godina, Božović je vodio brojne ruske klubove, a najveći su Lokomotiva i Dinamo iz Moskve. Poslednji posao je imao u ekipi Krilja Sovjetov, koji je trajao do juna ove godine.

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.