Pantelić odgovorio Vidiću na kritike…

Zvali smo te da budeš s nama i nisi hteo! Zašto sada nož u leđa? Potpredsednik FSS-a pozvao nekadašnjeg saigrača da mu se pridruži i da iznese rešenje za probleme…

Zapalio je Nemanja Vidić fudbalsku Srbiju, oštrom porukom na adresu Fudbalskog saveza Srbije, pa je ubrzo stigao i odgovor iz srpske kuće fudbala.

Vidiću je odgovorio nekadašnji saigrač, a danas potpredsednik FSS-a, Marko Pantelić. Njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

”Dragi moj Nemanja, malo je srpskih fudbalera koji su postigli ono što si ti i koji su na takav način reprezentovali našu zemlju. Malo je onih, koji su imali hraborsti da kao ti preuzmu odgovornost na terenu. Nikad nisi oklevao, beskompromisno si u sve ulazio. Zvali smo te i pred ovaj ciklus da se uključiš u rad saveza, da preuzmeš odgovornost i da, kao i na terenu, budeš uz neku novu generaciju. Ali, ovog puta nisi hteo. Odbio si svaki predlog. Rešio da suprotno tvom stavu ostaneš u senci. I čekaš.

Sada si dočekao trenutak i udario na savez, koji je uz tebe bio kao igrača, ali i sada. Kažeš da vidiš mnoge probleme. Puno njih je postojalo i kada ti, kao reprezentativac, nisi uspevao da odeš na velika takmičenja ili kada si preuzimao odgovornost, pa grešio, kad je od tebe zavisilo. Seti se penala protiv Slovenije, poraza od Estonije, penala protiv Nemačke… Nije sve bilo dobro ni tada. Ipak, tada nisi pisao saopštenja. Radio si ono što najbolje znaš. Sada si odlučio da kreneš u borbu protiv sistema. Pitanje je samo, sa kojim ljudima?

Izabrao si poziciju, koju nekad nisi voleo, da budeš u senci i kritikuješ, navodi Pantelić.

Lako je to. Zaštiti trenere i igrače svojim imenom i autoritetom. Uđi u sistem pa pokaži da možeš bolje. Ko će Nemanji Vidiću išta moći da zabrani? Nije te bilo na stadionu protiv Škotske, uz igrače i struku. Nije te bilo ni pre toga, da ukažeš na probleme koje vidiš. Šta bi se desilo da je penal rulet stao na našu stranu i da smo otišli na Evropsko prvenstvo? Da li bi i tada pisao saopštenja?

Ti si čovek koji može mnogo, ali koji je uvek govorio delima, a ne saopštenjima. Kažeš da su u Savezu ljudi sumnjivih biografija, pretpostavljam da mislis na moju biografiju, pa onda na biografije i ostalih funkcionera, predsednika Kokeze, potpredsednika Bjekovića, sportskog direktora Matijaševića… Zato sada koristim priliku da te još jednom pozovem da dođeš u Fudbalski savez Srbije, kao čoveka čiste i neuprljane biografije i da kreneš u poboljšavanje fudbala.

Iznesi svoj plan za rešenje problema koje si naveo, jer sve su ovo opšta mesta ili opšti problemi evropskog fudbala i da se potrudimo zajedno da sve promenimo. U suprotnom, utopićeš se u grupu kritičara koji sve znaju posle neuspeha i ne preduzimaju ništa. I na kraju, ne pripada nekadašnjem kapitenu reprezentacije, da na ovakav način komunicira, niti da u ovako teškom trenutku zabije nož u leđa. Nismo to od tebe očekivali”, napisao je Pantelić.

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.