Gvardiola nastavlja posao u Sitiju – čeka se Mesi!

Foto: Reuters

Gvardiola + Siti = Mesi! Pao potpis u Mančesteru, Pep nastavlja tamo gde je stao… Katalonac ostaje na Etihadu, a veruje se da će na leto stići i velika zvezda Barselone.

Vest je protutnjala Ostrvom – Đozep Gvardiola se dogovorio sa čelnicima Mančester Sitija oko produžetka ugovora i zvanično stavio paraf na novu dvogodišnju saradnju. Tačnije, do leta 2023. godine.

”Građani” su tako osigurali stabilnost u timu i produžetak sistema, koji je godinama unazad doneo mnogo velikih rezultata klubu. Primarni cilj će biti da se probije barijera zvana četvrtfinale Lige šampiona, u kojoj je Mančester Siti padao u poslednje tri sezone, a drugi – onaj koji bi možda mogao i više da interesuje navijače – jeste potencijalni napad na Lionela Mesija narednog leta. Na Ostrvu se veruje, da će upravo produžetak saradnje Gvardiole i Sitija na Etihad dovesti i Lionela Mesija, kom ističe ugovor sa Barselonom i koji je već duže vreme nesrećan na Nou Kampu. Navodno, Siti bi mogao da pokuša da odradi posao i u januaru i uzda se u povratak Erika Garsije u Španiju.

Pepov produžetak ugovora je prirodni sledeći korak na putu, koji je evoluirao tokom mnogo godina. To je proizvod uzajamnog poverenja i poštovanja, koje postoji između njega i celog kluba. Važno je da je to potvrda fudbalske strukture i filozofije, koja je građena tokom više od jedne decenije i kojoj je toliko doprineo. Siguran sam da navijači Sitija dele naše zadovoljstvo potpisom i predviđanje mnogih uzbudljivih prilika, koje će se uz kontinuirani i naporan rad, iskoristiti“, stoji u klupskom saopštenju.

Gvardiola je u Mančester Siti stigao na leto 2016. godine, s tim da je još u februaru iste godine parafirao trogodišnji ugovor sa klubom. Ovo će mu biti drugi put da produžuje saradnju sa klubom, gde je u međuvremenu osvojio dve šampionske titule, tri Liga kupa, dva Komjuniti šilda i jedan FA kup. Jasno je da na ovoj listi nedostaje trofej Lige šampiona, koji je tiha patnja čelnika ”Građana”. Gvardiola je do sada najvažniji trofej u evropskom klupskom fudbalu osvajao samo u Barseloni (dva puta), a u oba navrata je predvodnik tima bio upravo Lionel Mesi, koji bi mogao da napravi prevagu na tom putu u narednoj sezoni.

“Otkad sam stigao u Mančester Siti, osećao sam se tako dobrodošlim, kako u klubu, tako i u celom gradu – od igrača, zaposlenih u klubu, navijača Mančestera, predsedavajućeg i vlasnika. Od tada smo zajedno postigli mnogo, davali golove, ostvarivali pobede, osvajali trofeje i svi smo veoma ponosni na taj uspeh. Imati takvu podršku je najbolja stvar koju bilo koji menadžer može da ima. Izazov za nas je da nastavimo da se usavršavamo i razvijamo, veoma sam uzbuđen što mogu da pomažem Sitiju u tome”, rekao je Gvardiola.

Katalonac je od 1. jula 2016. godine, do danas, vodio Mančester Siti na 245 utakmica. Pobedio je 181, izgubio 36, a 28 odigrao nerešeno. ”Građani” su u međuvremenu postigli 607 golova, a primili 209.

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.