Dečja igrica “Robloks” izlazi na berzu!

Popularna onlajn platforma za igre, “Robloks”, koja je postala senzacija među djecom, očekuje da će sakupiti milijardu dolara inicijalnim izlaskom na berzu, navodi se u dokumentima koje je objavila ova kompanija.

Platfroma koja omogućava učesnicima da kreiraju sopstvene igre u tri dimenzije, prijavila je prihod od 589 miliona dolara u periodu od devet mjeseci, do septembra.

Prema podacima iz dokumenata podnetih berzi, kompanija čije je sjedište u Kaliforniji još nije profitabilna, pošto je izvijestila o neto gubitku od 203, 2 miliona dolara u istom periodu.

“Blumberg” prenosi, da je kompanija ponudila akcije u vrijednosti od milijardu dolara, ali da će se to vjerovatno promijeniti.

“Robloks” je svjetski fenomen među djecom uzrasta do 13 godina, koja mogu da koriste platformu za igranje na različitim uređajima i operativnim sistemima. Stručnjaci koji razvijaju njen softver, dobijaju dio prihoda.

Popularnost video igara je drastično porasla u vrijeme pandemije virusa korona, pošto su milioni ljudi primorani da ostanu kod kuće.

Prema podacima iz dostavljene dokumentacije, broj aktivnih dnevnih korisnika “Robloksa” je povećan sa 12 miliona u 2018. godini, na 17,8 miliona tokom 2019. godine.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.