Dolazi li Dragović u Zvezdu ili ne?

Foto: Reuters

Direktor kaže – ostaje do kraja sezone, Kiker napominje – emocionalna veza sa Zvezdom je velika… Austrijanac srpskog porekla tema uglednog sportskog lista.

Sportski direktor Bajera iz Leverkuzena, Simon Rolfes, rekao je da Aleksandar Dragović ostaje u klubu do kraja sezone. On nije demantovao da će igrač preći u drugi klub, ali napominje da se to izvesno neće dogoditi u januaru.

Na zimu ćemo pustiti nekoga, samo ukoliko situacija u timu to dozvoljava. Dragović je, za sada, u našim planovima za čitavu sezonu“, rekao je Rolfes za Kiker.

Ugledni sportski list je na svom portalu objavio poduži tekst, povodom informacija da Dragović ove zime prelazi u Crvenu zvezdu. Navodi se da je Dragović u ovom trenutku alternativa u Leverkuzenu i da igrač želi da zadrži mesto u reprezentaciji, pa stoga hoće da pređe u Crvenu zvezdu već ove zime. Ali, isto tako se napominje da sve zavisi od Leverkuzena. Igraču ugovor ističe na leto 2021. godine i spreman je da napravi finansijske ustupke, kako bi njegov prelazak u Crvenu zvezdu postao stvarnost. Kiker dodaje i da je Dragovićeva veza sa Crvenom zvezdom emocionalno velika.

Crvena zvezda se letos već udvarala Dragoviću, ali je taj transfer propao. Kiker navodi da Bajer nije želeo da se odrekne igrača, ali Mozzart sport ima drugačije infromacije. Bajer iz Leverkuzena je bio spreman da ga pošalje u Beograd, uz dogovor o obaveznom otkupu od 1.200.000 evra. Čak je i Dragović bio spreman da značajno redukuje primanja i u crveno-belom dresu igra za 40.000 evra mesečno. Međutim, zbog prebukiranosti na štoperskoj poziciji, rukovodstvo Crvene zvezde je odustalo od tog angažmana. Pre toga je iskusni defanzivac odbio turski Trabzon, koji nije uspeo da ga uveri da je to pravo mesto za njega.

Dragović je letos gajio nadu da bi klub mogao da napusti Džonatan Ta, ali se to nije dogodilo, pa je Austrijanac srpskog porekla ostao u drugom planu. Startovao je samo dva puta u Ligi Evrope ove sezone, dok je u Bundesligi proveo mršavih 59 minuta na terenu i još 17 u Kupu Nemačke.

Reprezentativac Austrije je na Baj Arenu stigao na leto 2016. godine, kao veliko pojačanje iz Dinama iz Kijeva, za obeštećenje od 21.000.000 evra. Ipak, adaptacija na Bundesligu nije bila idealna. U prvoj sezoni je odigrao 23 utakmice u svim takmičenjima, a u sezoni 2017/2018. je bio na pozajmici u Lesteru (16 nastupa). U prethodne dve sezone je ostvario 53 nastupa u svim takmičenima i postigao dva gola, a u ovoj 264 minuta ukupno – od čega 188 u Ligi Evrope.

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.