Hrvatska – korona: Od danas su na snazi nove zabrane i ograničenja

Foto: Ilustracija

U Hrvatskoj su, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, od danas na snazi nove mjere, koje se odnose na ograničenje javnih događanja i okupljanja, obustavu rada noćnih klubova, te zabranu prodaje alkohola u noćnim časovima.

Mjere se odnose na ograničenje javnih događanja i okupljanja na 25, umjesto 50 lica, ograničenje svadbenih svečanosti na 15 umjesto 30 lica, dok na sahranama može biti prisutno najviše 25 lica, a saučešće se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

Privatne svečanosti se ograničavaju na 10 lica, a sportska takmičenja se mogu održavati bez publike, uz pridržavanje mjera koje su bile i do sada bile na snazi.

Obustavlja se rad noćnih klubova, kazina i automat klubova, a ostali ugostiteljski objekti radiće do 22.00 časa, uz istaknuto obavještenje o najvećem broju gostiju koji mogu biti u objektu.

Uvodi se i zabrana prodaje alkoholnih pića, od 22.00 do 6.00 časova.

Obaveza svih trgovačkih centara je, da u vrijeme očekivanog dolaska većeg broja kupaca, kao što su sniženja i pretpraznične rasprodaje, preduzmu dodatne mjere, da ne bi boravilo više kupaca od dopuštenog broja.

Za profesionalne umjetničke programe, bioskopske projekcije, vjerske obredi i sjednice predstavničkih tijela, broj prisutnih se ograničava na veličinu prostora, uz osigurana četiri metra kvadratna po osobi i pridržavanje mjera.

Nacionalni štab civilne zaštite je ove mjere donio u petak, 20. novembra, budući da dosadašnje nisu smanjile broj zaraženih, prenose hrvatski mediji.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.