Šta će biti sa Australijan openom?

Foto: Reuters

Teniserima zabranjen dolazak u decembru! Grend slem u Melburnu je zakazan za 18. januar…

Veliki tamni oblak se nadvio nad Australijan openom. A što se tiče manjih turnira na najmanjem kontinentu, koji se redovno igraju pre prvog grend slem takmičenja u godini, na njih svi mogu da zaborave.

Kako su objavili australijski mediji, Vlada te zemlje je zabranila mogućnost, da teniseri sa raznih strana sveta mogu u decembru da uđu u zemlju! Šta to znači?

Ako u teoriji, od 1. januara bude moguć ulazak u Australiju, a na snazi je i dalje odluka o dvonedeljnom karantinu za sve strance koji dolaze, onda se dobija rezultat da bi teniseri sa ostalih kontinenata imali svega dva dana da dišu punim plućima u Melburnu, pre početka Opena, koji je zakazan za 18. januar!

I dalje postoji mogućnost da bi igračima bilo dozvoljeno da treniraju dok su u karantinu, ali je sve manje opcija za „normalno“ odigravanje turnira i sve je veći upitnik, da li će se januarski grend slem uopšte igrati. Čak i ako hoće, ko će od tenisera pristati da dođe u Melburn pod takvim uslovima.

Po kalendaru, turnir u Brizbejnu bi trebalo da počne 1. januara, deset dana kansnije u Adelejdu i Ouklendu, a 18. januara u Melburnu.

Deluje da od ta prva tri, osim ako se kakva velika promena ne dogodi, neće biti ništa…

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.