Toti hoće kao Maldini

Foto: Reuters

Roma zove legendu nazad! Roma želi da vrati Frančeska Totija.

Ikona rimskog kluba je u pregovorima sa novim vlasnicima oko povratka na neku od rukovodećih funkcija u klubu.

Podsetimo, Romu su prošlog leta za 591.000.000 dolara kupili američki biznismeni Den Fridkin i njegov sin Rajan.

Najavili su promene, ali postepene. Smenjen je sportski direktor, Đanluka Petraki, a govorilo se i o smeni trenera Paula Fonseke, koji je odličnim rezultatima na početku sezone, ipak uspeo da kupi poverenje američkih vlasnika.

Porodica Fridkin želi da velike promene počne sa idolom navijača, Frančeskom Totijem i da ga vrati u klub. Pre nekoliko dana su se sastali i razgovarali oči u oči, a Totiju je ponuđeno da preuzme neku od bitnih funkcija u klubu, iako se ne otkriva koju. Sastanku je prisustvovao i generalni direktor, Gvido Fjenga.

Totijev zahtev je bio, da se vrati na neku od operativnih funkcija u klubu i da ima značajan uticaj. Njegova ideja je da sedne u fotelju tehničkog direktora, što je u hijerarhiji treća po važnosti funkcija u klubu. Isti posao obavlja Paolo Maldini u Milanu.

Podsetimo, Toti je po završetku igračke karijere, u leto 2017. godine, preuzeo funkciju sportskog direktora u klubu.

Međutim, tadašnji vlasnik, Džejms Palota, je marginalizovao legendarnog kapitena u lancu odlučivanja i Toti je posle dve godine napustio Romu, uz teške reči na račun tadašnjeg vlasnika. Tom prilikom je rekao da neće kročiti u klub, u kom je proveo 30 godina, dok se vlasnička struktura ne promeni.

Odlaskom Palote i dolaskom Fridkina, taj uslov je ostvaren i sada je na novim vlasnicima i Totiju da se dogovore oko uslova saradnje.

Izvor mozzartsport.com

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.