Gotovo je: Kingsi nisu iskoristili šansu, Bogdan ide u Džordžiju!

Foto: Reuters/Twitter

Ugovor na četiri godine, izlaz moguć posle treće…

Dugo se većalo u Sakramentu, nije bilo lako odreći se jednog od najboljih šutera tima, ali nekoliko časova pre isteka roka što je NBA liga propisala, Kingsi su konačno prelomili. Nisu iskoristili priliku da izjednače ponudu, koju je na adresu Bogdana Bogdanovića poslala Atlanta, a to znači da je srpski reprezentativac novi košarkaš Hoksa.

Podsetimo, Bogdanović je restricted free agent (ograničeno slobodan agent), prethodno je Sakramento pokušao da ga trejduje u Milvoki, ali je naš as rešio da “testira” tržište. Odbio je ponudu Baksa i rešio da sačeka bolje uslove. A oni su stigli vrlo brzo iz Džordžije. Hoksi su nisu štedeli, pa će Srbin u naredne četiri godine zaraditi 72.000.000 dolara, iliti 18.000.000 po sezoni. Atlanta je, osim pomenute cifre, pristala da plati i 15 odsto od Bogdanove godišnje zarade, ukoliko se odluči za trejd u poslednjoj sezoni, dok igrač nakon treće godine ima opciju da ode.

Prošle sezone je sjajni šuter zaradio blizu 8.000.000, a za narednu su Kingsi trebali da mu isplate 10,661,733 dolara.

Proteklih dana se govorkalo da bi Bogdanović mogao da ima sastanak i sa Lejkersima, ali do toga ipak nije došlo. Atlanta je bila daleko najkonkretnija i samo se čekala definitivna odluka Kingsa. A oni su na oko tri sata pre isteka roka (06.00) po našem vremenu odlučili: ništa od izjednačavanja ponude, Bogdan može da ide.

Bogdan Bogdanović je treći srpski košarkaš koji će obući dres Atlanta Hoksa. Pre njega, za ovaj tim igrali su Vladimir Radmanović i Željko Rebrača, a tokom 1996. godine, u predsezoni je za tim iz Džordžije igrao i Žarko Paspalj.

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.