Peter Handke: Voleo bih da dođem za Novu godinu u Beograd

Foto: Tanjug/AP

Nobelovac, Peter Handke, izjavio je da mu nedostaje duh srpske prestonice, Beograda, gdje bi volio da dođe za međunarodnu ili pravoslavnu Novu godinu.

“Htio bih da ostanem izvjesno vrijeme u Beogradu, da se družim s nekoliko mojih srpskih prijatelja. Uželio sam ih se”, rekao je Handke za beogradske “Večernje novosti”.

On je naveo da je u izolaciji, usljed pandemije virusa korona, čitao Stendala i Andrića.

“Mnogo čitam, Stendala, Andrića, svakodnevno po navici dešifrujem tekstove na starom grčkom. Ispred mene su upravo `Znakovi pored puta`. Ponekad me Andrićev dnevnik rastuži, ali ima odličan ritam”, istakao je Handke.

Austrijski pisac, koji je prije oko godinu dana primio Nobelovu nagradu za književnost, proslavio je prošle sedmice u Parizu 78. rođendan. Već tri puta je u posljednjih godinu dana odložio dolazak u Srbiju, gdje mu je objavljena nova knjiga, “Drugi mač – majska povest”, o osvetničkom pohodu radi ispravljanja nepravde.

Vrijeme tokom epidemije virusa korona provodi izolovan u svojoj kući u Parizu i ne prima posjete. Poručio je da je dobro. “Korona, šta je to? Istina je. Toliko traje, da na trenutak sve ovo čak uspjevamo i da zaboravimo”, rekao je Handke.

On je dodao i da ovo nije najpogodnija epoha za pisanje. Nobelovac je za kraj poručio, da je u ovo vrijeme pandemije najvažnije misliti na sebe, svoje bližnje i čuvati se.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos