SAD: Bajden kritikovao Trampove pokušaje osporavanja izbornih rezultata

Foto: Tanjug/AP

Novoizabrani američki predsjednik, Džozef Bajden, kritikovao je pokušaje aktuelnog šefa Bijele kuće, Donalda Trampa, da ospori legitimitet rezultata nedavno održanih predsjedničkih izbora.

Bajden je izjavu dao, nekoliko časova nakon što su članovi Elektorskog koledža glasali pojedinačno od države do države, čime je zvanično potvrđena pobjeda kandidata Demokratske stranke na predsjedničkim izborima.

“U ovoj borbi za dušu SAD, demokratija je pobijedila. Sada je vrijeme za promjene, kao što smo to i ranije radili, da se ujedinimo i zaliječimo rane”, istakao je Bajden.

Jučerašnje izjašnjavanje elektora je bilo formalnost i dobilo je na značaju, usljed napora Trampa da ospori proces, ukazujući na neregularnosti na izborima, održanim 3. novembra.

U Kaliforniji, koja ima najviše stanovnika u SAD, Bajdena su jednoglasno podržali svih 55 elektora, što mu je omogućilo da dobije 270 glasova, potrebnih za pobjedu nad Trampom.

Rezultati glasanja elektora, sada odlaze u Vašington i zbrajaju se 6. januara, na zajedničkoj sjednici Kongresa SAD, kojom predsjedava američki potpredsjednik, Majkl Pens.

Bajden i njegov potpredsjednik, Kamala Haris, koja je prva crnkinja i prva tamnoputa osoba na toj funkciji, položiće zakletve 20. januara.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos