Važno za dijasporu: U Srbiju samo sa negativnim PCR testom

Foto: Pixabay

Vlada Srbije je usvojila danas nove mjere, u suzbijanju epidemije virusa korona, prema kojima će ulazak i domaćim i stranim državljanima u Srbiju biti dozvoljen, samo uz negativan PCR test, ne stariji od 48 časova.

Mjere, koje su danas usvojene, stupiće na snagu u nedjelju, 20. decembra, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Državljani Srbije, koji ne posjeduju negativan PCR test, moraju biti u kućnoj izolaciji 10 dana.

Oni se mogu testirati u Srbiji i ukoliko njihov PCR test bude negativan, više neće biti u obavezi da budu u kućnoj izolaciji.

Cijena testiranja na lični zahtjev za strane državljane, od danas iznosi 18.000 dinara /153 evra/, dok je za državljane Srbije cijena do kraja godine nepromjenjena i iznosi 6.000 dinara /51 evro/.

Od 1. januara, cijena testiranja na lični zahtjev, za domaće državljane, iznosiće 9.000 dinara /76 evra/.

Vlada Srbije apeluje da svi građani koji žele da se testiraju na lični zahtjev, zakazivanje testiranja obave isključivo elektronski, kako bi se izbjegle gužve i redovi ispred kovid ambulanti, te spriječio rizik od potencijalne zaraze.

Građani, strani državljani, sa odobrenim boravkom u Srbiji, kao i turisti, mogu jednostavno i brzo da zakažu termin u nekoj od 26 laboratorija u 23 grada i opštine u Srbiji, na adresi e-uprave /euprava.gov.rs/usluge/6096/.

Da bi se koristila usluga e-zakazivanja za PCR testiranje na lični zahtjev, nije potrebno da se građani registruju na portalu e-uprave.

Potvrdu da je termin uspješno zakazan, građani će dobiti na mejl koji su naveli, kao i SMS-om.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos