Herceg Novi spaja kulturna i vjerska nasljeđa…

Foto: Služba za informisanje OHN/bokanews.me

Crnogorska ministarka prosvjete, kulture nauke i sporta, Vesna Bratić, ocijenila je da je Herceg Novi od izuzetnog značaja za Crnu Goru, kao jedna od najznačajnijih, najljepših i najgostoljubivijih turističkih destinacija, koja spaja različita kulturna i vjerska nasljeđa.

Bratićeva je sa saradnicima posjetila Muzej kulture, Njegoševu školu, Kuću Ive Andrića i Muzej Mirka Komnenovića, te opštinu Herceg Novi, gdje je razgovarala sa rukovodstvom lokalne uprave o predstojećim aktivnostima.

“Da budemo iskreni, već godinama su potrebe ove opštine besprizorno i grubo zapostavljane od bivših vlasti. Zato je u planu našeg resora izmjena takve politike, jer su građani ove opštine, kao i građani svih drugih opština u Crnoj Gori, to zaslužili”, poručila je Bratić.

Ona je naglasila, da je prioritet i fokus Vlade Crne Gore promjena dosadašnjeg načina upravljanja.

Predsjednik Opštine, Stevan Katić, ocijenio je da je posjeta ministarke i njenih saradnika poseban razlog za zadovoljstvo, uzimajući u obzir da se radi o prvoj zvaničnoj posjeti Bratićeve nekoj opštini u Crnoj Gori.

Razgovarano je o objektima koji su od istorijskog značaja za grad, kaže Katić, koji je u veoma zapuštenom stanju, saopšteno je iz opštine.

Osim rekonstruisanih objekata u oblasti kulture, kao što su Njegoševa škola, Kuća nobelovca Ive Andrića, paviljon zgrade Gradske muzike, kojima su potpuno promijenjeni izgled i namjena prostora, Katić je rekao da pod hitno treba da bude obnovljena škola u Srbini /Srpska zakladna pomorska škola/ i palata Burovina, koja je nekad bila Muzička škola u samom centru Herceg Novog i koja bi trebala da bude ustupljena opštini na određeni period, kako bi se obezbijedio prostor za kulturne institucije, u prvom redu Hercegnovsko pozorište.

On je goste upoznao i o proceduri upisa tvrđave Forte mare na Uneskovu listu, istakavši da će se s posebnom pažnjom pratiti taj proces.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos